Agenda

30.07.21

recyclart holidays #12

XOLOT + BEYT AL TAPES + BAT + LO0NEYSTUDIOS + LEVI STOOPS + LUCAS ROGER + CHIMÈRE + STRIJD + MARIE BÉNEY + FROM MEXICO TO MANCHESTER + VEGAN RESTO + MINIGOLF/PETANQUE

Recyclart | Manchesterstraat 13-15 | B1080

 

XOLOT

Xolot is een Frans - Mexicaans duo bestaande uit Vica Pacheco en Apulati bien. Ergens tussen de-construct dancehall, minimale trip-hop en ijzige R'n'B. Een grootse viering van de liefde, het leven en de dood.

+

BEYT AL TAPES

Beyt al Tapes is een avant-garde wielertoerist, en een modernistische romanticus die sierlijk grossiert in open compositie, versleten audiomateriaal en gedateerde concepten. Gedeconstrueerde klankpoëzie, concrete muziek en smerige klodders geluid is wat muziekhistorici erover zouden schrijven... Beyt al Tapes poëtica is eerder ontleend aan conceptuele kunst en dilettant grafisch ontwerp. De feiten: 6 albums op de betere amateurlabels zoals KERM, Meat Based Leftover, Iksuisuus, Beartown en Chocolate Monk; een rits concerten waar pakweg een Eddy Merckx Corsa Columbus, ongewassen lakens, rookmachines, stroboscopen en quadrafonie kunnen opduiken.

+

DJ SET BY BAT

De trouwe afsluiter van ons zomerfestival goes solo! BAT (The Acid Mercenaries / Proper Strangers ) varieert op zijn recept van stevige mixes en dancefloor muziek om ons vanavond iets anders te serveren. Een eclectische set vol deep/electro/house, wave & break doorweven van soundscapes gekruid met oude rockriffs en filmscores. Mix 'n match!

+

STRIJD
TIM HAMMER
 & MIRTHE DOKTER

Het dierenrijk zit vol met worstelende kevers, schreeuwende koala’s en wraakzuchtige roodborstjes. Maar wat is spel en wat is strijd? Welk dier geeft ons de regels voor een eerlijk duel? STRIJD is een activerende mix van muziektheater en biologie waarin Tim Hammer en Mirthe Dokter de vloer op gaan als stel en de strijd met elkaar aangaan. Via fascinerende fauna vieren ze het conflict. Want zonder strijd is er ook geen liefde.

+

LEVI STOOPS: KLONTER

Op de oude elektriciteitskabine van de drukkerij deint sinds vorige zomer het zwart/wituniversum van Levi Stoops uit. Een kosmische strip over grote en kleine levens, holbewoonde neus- en andere zwarte gaten krijgt vorm in een hoek van ons bamboebos. De saga gaat voort en neemt andere vormen aan die in aanwezigheid van de elektriciteitskabine in kwestie zullen worden ingehuldigd.
 
+

CHIMÈRE
LAURA BACHMAN MET JUICY & GOGOLPLEX

Geïnspireerd door de universums van David Lynch of het dans- en theatergezelschap Punchdrunk, leidt een hedendaagse Alice ons door een bevreemdende wereld. Rondom haar vervaagt een spel van spiegels, ontdubbelding, (de)synchronisatie en mise en abîme de grenzen tussen droom en werkelijkheid. Een film, gemaakt met het Brusselse collectief Gogolplex, ondersteunt deze duizelingwekkende beeldeninvasie. De foto's komen tot leven; film en live performance verbinden en vermengen zich; de reflectie wordt een personage, het personage een reflectie... Dit alles wordt op muziek en in scène gezet door het duo Juicy.

+

LO0NEYSTUDIOS EXPO
w/ Nathalia Majchrzak + Sabina Dautova + Benjamin Volckaerts + Louise de Roo

Lo0neystudios is een nieuw Brussels user-generated digitaal kunstplatform met werken van Belgische opkomende kunstenaars. Ze streven naar inclusiviteit en diversiteit, en zetten de soms nog elitaire perceptie van de kunstwereld door de spreekbuis van hun content naar hun hand. Kunstenaars krijgen actief een stem en platform in het vertalen en verwoorden van de betekenis van kunst en de manier waarop deze wordt vertegenwoordigd in de hun omringende realiteit.

+

FROM MEXICO TO MANCHESTER

Mexico en Manchester - met Recyclart als kloppend hart - zijn de namen van twee straten die Molenbeek doorsnijden. En het zijn ook verre oorden in deze tijden. Renée Lorie & Erien Withouck, beiden fotograaf, buren en longtime partners in crime, gaan aan de slag met de vakantiefoto's van onze buren. Tactiele souvenirs als vertrekpunt voor nieuwe verhalen en vormen. Alle herinneringen zullen in een nieuwe vorm het (zon)licht zijn tijdens deze expositie: gedrukt op strandhanddoeken zullen ze over de brug van het kanaal een pad van Recyclart naar WAQ vormen. Op het einde van de dag nemen de mensen in de foto's hun handdoek mee naar huis, om er nieuwe avonturen mee te beleven.

+

LUCAS ROGER - HJARNTVZRRR

Hjarntvzrrr is een grafisch en literair project gelanceerd sinds 2015 (en vorige zomer ook te gast in onze toiletten). Dit jaar leent onze vestiaire leent haar haken uit om kaders op te hangen die de hele maand lang zullen verschijnen en verdwijnen. Het idee van het project krijgt vorm zowel door de spontane creatie van teksten en beelden als door de enscenering van dit materiaal in fanzines en installaties. Een werk dat spontaan ontstaat en evolueert en daardoor onbeschrijflijk blijft voordat het vorm krijgt.

+

VEGAN RESTO BY BAR RECYCLART (18:00-21:00)

Onze Bar Recyclart tovert deze zomer weer heerlijke 100% vegan gerechten op uw hete bord.

+

EXPO MARIE BÉNEY

Marie Béney stelt onze relatie met het einde van de wereld in vraag, die ze in verband brengt met die van de dinosauriërs. In ons restaurant stelt ze een reeks schilderijen tentoon die onze verhouding tot de voorstelling van landschappen in de digitale en wetenschappelijke ruimte in vraag stellen. Ze verkent materialisatiemethoden zoals 3D-software, vertaald door schilderkunst. Het beeld dat we van de Jura hebben, spreekt over ons. Het weerspiegelt onze fantasieën over het einde van de wereld. Een simulatie van een toekomstig verleden. 

+

MINIGOLF/PETANQUE

Heel de zomer waan je je in het walhalla der bejaarden en sugarrush kleinkinderen. Onze foyer wordt een minigolf paradijs, jawel. Drop your callippo en focus voor de hole-in-one. 

 

17:00 DOORS
00:00 END
FREE (LIMITED CAPACITY | COME EARLY)

_

FACEBOOK EVENT

 

Met de steun van:

 
 

 

 

 

Tags : KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News