Agenda

18.11.21

VOLUPTÉ VROMBISSANTE SOUND SYSTEM, NOISE & DELIGHT

RECYCLART 13-15 Manchesterstraat B1080

Bijna een festival! Zes elektronische concerten op het Distomobile sound system, een nomadisch geluidssysteem gebouwd door C_C & O.R.B.M in de kelder van de Rue de la Senne, dat nu noise & dub vibes verspreidt over heel Frankrijk & België. Van warme infrabas tot kristalheldere tweetertintelingen. Een nacht vol drones, noise, fijne elektroakoestische texturen, analoog en digitaal, gestructureerde ritmes en gebeitelde polyritmes, enkele techno oscillaties, en een vleugje dub.


C_C (F)
Geïnspireerd door radicale dub, grimmige jungle, verbrijzelde breakcore en rituele ceremonies, heeft C_C een opzettelijk rauwe en brutale benadering ontwikkeld van zowel productie als live performance. Voortdurend test hij de grenzen van zijn apparatuur (van effectprocessors tot mixers en cassettespelers), balancerend op de rand van implosie, en verzint hij de soundtrack van de dansvloer van een postnucleaire wereld; de hartkloppingen, het elektrische gefluister, de sonore ongelukken. Gevaarlijke improvisatie en vervormde pulsatie.

+

MERYLL AMPE (F)
De Franse kunstenaar MERYLL AMPE vat geluid op als een medium dat in real time gebeeldhouwd moet worden. Een onophoudelijk dichte geluidsmaterie evolueert ondergronds en rijst tegelijk op. MERYLL AMPE creëert live verschillende lagen en speelt met de verweving van volumes, vlakken en perspectief. Ze houdt ervan de grenzen van geluid te omzeilen en in zijn vlees te kerven met een permanente belangstelling voor ruwheid, poreusheid, massadichtheid en het onverwachte.

+

DEEAT PALACE (F)
Marion Camy-Palou (OFFICINE, OKTOBER LIEBER) maakt woest en willekeurig gebruik van twee of drie machines en een microfoon. Primaire, schurende no-wave_techno, die zijn oorspronkelijke invloeden geweld aandoet met geschreeuw, ritmes en scherpe orgelklanken. Ergens tussen harshnoise en industriële dancefloor.

+

TRESQUE (CH)
"Alarmante" een nieuwe set van TRESQUE (a.k.a. d'incise), een oscillerende, geëlektriseerde kruising, ondersteund door de liefde voor dub en een paar kietelingen aan de trommelvliezen, om verder alles in beweging te zetten.

+

PIERCE WARNECKE (CH)
Geluidswerken die combinaties verkennen van zuivere synthetische klanken, elektronische interferentie, field recording en manipulatie van found objects.

+

O.R.B.M (F)
Een geheel van sprankelende deeltjes op gebroken beats.

 

Vanaf 1 oktober is de toepassing van het CST (Covid Safe Ticket) verplicht voor massaevenementen. Voor meer informatie, klik hier.

20:00-02:00
€7


FACEBOOK EVENT

Tags : Concert / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News