Agenda

23.11.12

UKANDANZ FR – live 
+ ZEA NL – live 
+ REBEL UP DJ’s BE/NL

Muziek

Doors: 21:00 - 5 euro

Zaal (station)

Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Accès

uKanDanZ heeft een unieke stijl en is het resultaat van een sprankelende ontmoeting tussen een elektrisch kwartet en Asnake Guebreyes, een charismatische zanger uit Addis Abeba, Ethiopië. Inspiratie halen ze bij traditionele en volkse Ethiopische muziek, maar het geheel wordt gesnoerd in een strak en wild rock-korset. Dit is pure energie, afgewisseld met emotionele uithalen, terwijl het publiek, in verheven sferen, danst en rilt.

Line up

Asnake Guebreyes - Vocals
Lionel Martin - Tenor sax
Fred Escoffier - Keyboards
Damien Cluzel - Guitar
Guilhem Meier - Drums

Zea is een van de leukste, beste en meest explosieve Nederlandse bands of tegenwoordig gewoon het eenmansproject van Arnold de Boer (The Ex). Ethiopische polyritmiek en Ghanese toonladders worden versneden met Delta Blues, No Wave en gabberhouse. Een lo fi ritmebox, snedige gitaarakkoorden door een effectenmolen gejaagd en frivool-kritische liedjes zorgen voor een aanstekelijke en boeiende kermiservaring voor jong en oud, zonder weerga.

Het Belgisch-Nederlandse dj-collectief Rebel Up! specialiseert zich in niet-westerse dansmuziek, opgevist uit de wereldwijde ondergrond, maar deze keer met extra aandacht voor muziek uit West- en Oost-Afrika.

Een deel van de opbrengst van deze avond gaat naar het Ethiopië-project van The Ex/Zea die in de hoofdstad Addis Abeba een muziekschool voor blinde en gehandicapte kinderen ondersteunen. Bij de bar kunt u ook een vrije donatie doen.

http://ukandanz.free.fr/
http://www.zea.dds.nl 
http://www.rebelup.org/ 

21:30 > 22:30 Zea
22:30 > 24:00 Ukandanz
24:00 > 01:00 Rebel Up dj’s

Tags : Concert / Feest

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News