Agenda

07.02.24

w/ Tuyen Le + Noam Youngrak Son + Clémence Peguy + Tere Iglesias Lopez + Laura Chaumont (Garance Asbl/Peesy)

Stadpluraal : PUBLIC PIPI – Toilet Forms, Gender Norms, Accessibility Lacks

   

RECYCLART 13-15 Rue de Manchester B1080

 
 
 
 
 

Iedereen verdient een schone en veilige ervaring op het toilet, maar soms heb je slechts twee toegangsopties: mannen of vrouwen. Wij vinden dat het tijd is om de beperkingen van stedelijke planning, ontwerp en architectuur in twijfel te trekken - te beginnen bij het toilet! Bedenk mee de nieuwe urinaire utopie, pleit mee voor meer toegankelijke openbare toiletten in Brussel, bespreek mee de obsessie van architecten met badkamers, en breek de binaire muren van de toilethokjes af.

___

19:00 Performance + Talk (EN)

Pay what you can

+ BAR RESTO

___

STADPLURAAL

STADPLURAAL is een format voor praktijken die ruimte produceren en onderzoeken met een sterke pluridisciplinaire oriëntatie. Er worden dialogen gecreëerd tussen actoren uit Brussel en elders (nationaal/internationaal) met een sterke focus op collectieve praktijken. 

___

TUYEN LE

Tuyen Le (Ho Chi Minh Stad, 1998) is een architectonisch ontwerper die momenteel haar master in architectuur volgt aan de TU Delft, Nederland. Haar ambitie is om de hiërarchie van de gebouwde omgeving te begrijpen en opnieuw vorm te geven op manieren die uiteindelijk de ongehoorde stemmen/ruimtes versterken en verheffen. In 2022 schreef ze de "Toilet Zine", een inleiding tot de ontwerpgeschiedenis van toiletten en genderstratificatie.

A link to the Toilet Zine

A link to the World Wide Water Closet (WWWC)

+

NOAM YOUNGRAK SON

Noam Youngrak Son is een communicatieontwerper die zich bezighoudt met queer publiceren. Die verkent revolutionaire methoden om afwijkende verhalen te verspreiden. In hun werk gaan publicatiezorgen verder dan louter gedrukte materie, aangezien het woord "publiceren" in zijn etymologie oorspronkelijk betekende om gemeenschappen te bevolken en interspecies relaties te kweken. De term "queer" wordt in deze context niet gebruikt als een verklaring van identiteit, maar als een methodologische benadering - kleine, collectieve strategieën van publiceren die de moderne mythe van een heroïsche ontwerper uitdagen.

Find more: www.d-act.org

+

CLÉMENCE PEGUY 

Clémence Péguy is een student kunst en interieurontwerp met een microscopische blaas. Nadat ze een expert was geworden in de kunst van het binnensluipen van bars, musea en bibliotheken in Brussel om het gebrek aan stedelijke voorzieningen aangepast aan haar anatomie te compenseren, besloot ze het onderwerp van openbare toiletten aan te pakken tijdens haar eerste jaar van haar masteropleiding. Dit leidde tot de oprichting van het Instagram-account @pisserpartout. Haar achtergrond als danser en performer geeft haar onderzoek een sterke lichamelijke dimensie, waarbij het lichaam wordt beschouwd als een samenloop van intieme en politieke aangelegenheden, evenals systemische en emancipatoire kwesties.

+

TERE IGLESIAS LOPEZ + LAURA CHAUMONT (Garance Asbl/Peesy)

Garance is een non-profitorganisatie die zich inzet tegen gendergerelateerd geweld door middel van primaire preventie, met als doel actie te ondernemen voordat geweld zich voordoet om een wereld vrij te maken van onderdrukking - heterocispatriarchaal, racistisch, validistisch en kapitalistisch. Hun huidige project, "Voor Inclusieve Openbare Toiletten", richt zich op het verbeteren van toegankelijke openbare toiletten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Tere Iglesias Lopez is projectleider voor Openbare Ruimtes en Toegankelijkheid, en tevens een trainer in feministische zelfverdediging.
Laura Chaumont is projectleider voor Openbare Ruimtes en Kindvriendelijke Omgevingen, en ook een trainer in zelfverdediging voor meisjes en vrouwen*.

___

 

FACEBOOK EVENT

 

___

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags : KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News