Agenda

17.04.24

Black voices for environmental and social justice w/ Love Ssega (LIVE+BREATHE) & Val + Tumba (Back2SoilBasics)

STADPLURAAL: Clean air, clean soils

Architectuur & stedenbouw

RECYCLART 13-15 Manchesterstraat B1080

Wie heeft het voorrecht om schone lucht in te ademen en te genieten van onverontreinigde bodems? Stedelijke vervuiling treft gemeenschappen van kleuronevenredig, wat een gerichte inspanning vereist om het diepgaande gezondheids belang te belichten waarmee deze gemarginaliseerde groepen worden geconfronteerd


Een workshop waarbij activistische praktijken en kennis worden uitgewisseld  met meditatie, ademwerk, thee en gemeenschappelijke planten – tussen LIVE+BREATHE, een onafhankelijke beweging voor schone lucht die kunst en cultuur gebruikt in Zuid-Londen, en Back2SoilBasics, een in Brussel gevestigd netwerk dat zich richt op aarde-regeneratie door middel van geest-, ziel-, en bodemkennis. 

___

 

Meet-Up: 19:00 

Start: 19:15 

PWYC

Language: English 


___

 

Workshop witpre-registration !

Please registeramandine@recyclart.be 

Focus BIPOC and localcommunities 

___

 

Back2SoilBasics: Val + Tumba 


https://www.instagram.com/bordelsansnom/ 

 

Back2SoilBasics: Val en Tumba planten zaden en bouwen gemeenschap met Back2SoilBasics, een collectief dat streeft naar het toegankelijk maken van de filosofie van permacultuur voor gemarginaliseerde gemeenschappen in en rond Brussel door middel van stedelijke interventies. Dit vertaalt zich in workshops, participatief ontwerp, collectieve kooksessies, wildplukken, en nog veel meer. B2SB is ervan overtuigd dat het vinden van verbinding met de natuur een poort is naar een meer liefdevolle en verbonden samenleving. 

Val (zij/hij/hen) volgt hun levenspad door het delen van helende praktijken in verschillende vormen. Als holistisch beoefenaar deelt die hun kennis en zintuigen om zichzelf, de gemeenschapen de wereld uit te breiden terwijl die verbinding maakt met lichaam-geest centreren als een focuspunt in hun onderzoek. Val gelooft persoonlijk dat het mogelijk is om een adaptief systeem op een intersectionele en inclusieve manier opnieuw vorm te geven door veilige, zorgzame en taboeloze ruimtes te creërenen te ontwikkelen waar je vanaf nu kunt navigeren. 

Tumba (zij/hen) is een performer, facilitator en organisator die de kracht van poëziegebruikt om ruimtes van reflectie te creëren. Op en buiten het podium streeft Tumba ernaar een wandelend aanbod te zijn, een veerkrachtige herinnering om te ademenen onze zorgen terug te brengen naar de grond. Gelovend in de helendekracht van collectief ritueel, gebruikt Tumba geleide meditatie en adembewegingen als een manier om ruimte te houden, te vormen en te creëren. Doorheen de praktijk van Tumba is de gemeenschappelijkedraad die alles verbindt geweven van kwetsbare reflectie, de magische metaforen verborgen in de natuur, en het gedeelde gebed om gezien te worden voor wie we zijn. 

 

+

 

https://www.instagram.com/lovessega/ 

 

LIVE + BREATHE is een onafhankelijke beweging voor schone lucht, die kunst en cultuur gebruikt om de stemmen van zwarte mensen en minderheden te laten horen voor milieu- en socialerechtvaardigheid in Zuid-Londen. Een gemeenschap van lokale kunstenaars, activisten, influencers, gemeenschapsgroepen en creatievelingen komt samen om wat lawaai te maken voor schone lucht. Live + Breathe nodigt bewoners uit om hun buurten de activiteiten die ze graag buiten doen te vieren, terwijl ze het belang van gezondheid benadrukken bij het doen van wat ze graag doen.

 

___

 

STADPLURAAL is een format voorpraktijken die ruimteproducerenenonderzoeken met eensterkepluridisciplinaireoriëntatie. Er wordendialogengecreëerdtussenactorenuit Brussel en elders (nationaal/internationaal) met eensterke focus op collectievepraktijken.


 

___

 

 

 

 

 

FACEBOOK EVENT

 

 

 

___Tags : Feest / Workshop / Lezing / Artistieke tussenkomst / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News