Agenda

16.07.21

recyclart holidays #8

SHOKO IGARASHI + WARM EXIT + SWITCH WITCH SYNDROME + SOME SERIOUS EMOTIONAL EATING + USUAL.NAME + LAURENT BOUDIN + OMAR KASHMIRY + GILBERT DESCOSSY + LUCAS ROGER + VEGAN RESTO + MARIE BENEY + MINIGOLF/PETANQUE

Recyclart | Manchesterstraat 13-15 | B1080

SHOKO IGARASHI

Shoko Igarashi groeide op omgeven door droomachtige natuurlandschappen in het besneeuwde platteland van Tsuruoka, een mysterieuze, surrealistische regio, bekend om de productie van de beste rijst in Japan, waar volgens haar "het water en de lucht het zuiverst aanvoelen," en waar bergen en heiligdommen vervuld zijn van oude mystiek. Igarashi is volleerd tenorsaxofoniste, veelzijdig fluitiste en speelt vloeiend alt- en sopraansaxofoon. Sinds 2018 verhuisde Shoko naar Brussel en schreef en compileerde ze een reeks kleurrijke elektronische songs met uiteenlopende invloeden, steeds gekenmerkt door haar indrukwekkende tonale intuitie en een minutieuze aandacht voor detail.

+

WARM EXIT

Garage punk from BXHell. In de duisternis van een garage waar de enige lichtbron een zinderende TV is, speelt WARM EXIT met de snelheid van een terugspoelende videorecorder. Geïnspireerd door films uit de Z-serie waarin niemand durft toe te geven dat hij slechts een gevoelig mens is, snijdt WARM EXIT door de stilte door moorddadige ritmes te laten swingen, dat alles ter ondersteuning van de stem van een ongezonde loser.

+

SWITCH WITCH SYNDROME

Switch Witch Syndrome is een bruja duo uit Gent. Ze experimenteren met circuitbended speelgoed, kleine square wave DIY elektronische circuits en samples. Deze experimentele brouwsels mengt zich met potentio rithmiticks en sound soups met zwevende elektronen die zich door verschillende condensatoren en weerstanden murwen. Warme en koude explosieve machines, interlooping delays en oude cassettes; instant gecomponeerd en geserveerd.

+

SOME SERIOUS EMOTIONAL EATING

Karlien Torfs en Julie Delrue zoeken uit of er zoiets bestaat als universeel emo-eten. Verloren in de wereld van de voedingsvoorschriften, alwaar cirkeldiagrammen armworstelen om uw lifestyle. Keto - paleo - sirtfood - low carb - high carb - intermittent fasting - IIFYM. Kan een theatraal dieet een antwoord bieden op de kapitalistische dieetlogica en op zoek gaan naar een ander niveau van zelfzorg en welzijn? Uw persoonlijke emotionele toestand, geanalyseerd aan de hand van uw smaakvoorkeur. Emotioneel dieetadvies. Een diëtaire toekomstvoorspelling. Bon appétit!

+

LAURENT BOUDIN: TANGO

Laurent Boudin stelt ons voor aan enkele spoken, die hun stem half verloren hebben ergens in Argentinië. Aan het begin van de 20e eeuw is de populaire muziek daar de tango, en de taal waarin gezongen wordt is niet echt Spaans, maar lunfardo, een dievenslang. Reizend door tijd en ruimte, met een gitaar zonder handvat als enige bagage, past Laurent zich in een soort valsevrienden-Frans aan aan deze taal die, zelfs half vergaan, nog spreekt van liefde.

+

USUAL.NAME

Als vers gediplomeerd circus-performer, gebruikt Laleshka Salas het lichaam om energie en beweging te communiceren. Door scherpe observaties speelt ze met het ritme en de choreografie van verschillende plekken en herdiffuseert zo de massa in de massa, de voyage in de voyage. Een lichamelijke spiegel, in al haar simpele, maar verpletterende kracht.

+

OMAR KASHMIRY: UNCLE CLUB

Omar Kashmiry is verhalenverteller, architect in wording en inter-persoonlijk luisteraar. In zijn verhalen roept hij jeugdherinneringen op en bevraagt hij hun veelgelaagde realiteit om zijn honger en nieuwsgierigheid naar het vinden van nieuwe waarheden binnen het alledaagse te stillen.

+

GILBERT DESCOSSY: EXPO DÉJÀ 35 ANS 'EXTRAITS'

Lundi 23 septembre 1985, c'est l'automne, j'ai 39 ans, 5 mois et 11 jours, et j'ai décidé de commencer un oeuvre qui, je le souhaite, s'achèvera le jour de ma mort. Quotidiennement, où que je sois, je réaliserai une sculpture buccale en chewing-gum. Seul un cas de force majeure pourrait me faire rompre ce contrat. Quotidiennement seront notés à la plume et à l'encre,

- l'heure de la mastication
- l'heure de la naissance de la sculpture
- la date du vernissage de la sculpture
- les évènements personnels qui marqueront cette journée
- les évènements du monde qui attiront mon attention

Gilbert Descossy (°1946) maakt kauwgomsculpturen. Zijn mond, tong en tranden kneden en vormen een wereld van kleurrijk rubber. In 1985 beloofde hij zichzelf en zijn kaakspieren om elke dag een chiclette te sculpteren. Hij beeldhouwt 'en aveugle avec les mains dans les poches' zoals hij zelf zegt. Beginnend met eenvoudige volumes (ballen, blokjes, ringen) ging hij over tot spelen met de kleuren van de materie (tweekleurige vlechten, driekleurige kettingen....) maar ook letters en woorden, zinnen, cijfers, tekens, menselijke figuren, kruisbeelden, gezichten, fallussen en zelfs een portet van zijn vader). Dat resulteert ondertussen, 35 jaar later, in een hele verzameling werken, gemaakt over de hele wereld, tijdens zijn vele reizen en omzwervingen, telkens vergezeld van zorgvuldig neergeschreven dagboekdocumentatie, foto's, datum, uur en context. Voor deze expo in Recyclart zal hij een nieuw werk onthullen en een kleine presentatie geven over zijn werk, gevolgd door een overzichtstentoonstelling met een selectie werken, over de jaren heen bij elkaar gekauwd.

+

LUCAS ROGER - HJARNTVZRRR

Hjarntvzrrr is een grafisch en literair project gelanceerd sinds 2015 (en vorige zomer ook te gast in onze toiletten). Dit jaar leent onze vestiaire leent haar haken uit om kaders op te hangen die de hele maand lang zullen verschijnen en verdwijnen. Het idee van het project krijgt vorm zowel door de spontane creatie van teksten en beelden als door de enscenering van dit materiaal in fanzines en installaties. Een werk dat spontaan ontstaat en evolueert en daardoor onbeschrijflijk blijft voordat het vorm krijgt.

+

VEGAN RESTO BY BAR RECYCLART (18:00-21:00)

Onze Bar Recyclart tovert deze zomer weer heerlijke 100% bio en 100% vegan gerechten op uw hete bord.

+

EXPO MARIE BÉNEY

Marie Béney stelt onze relatie met het einde van de wereld in vraag, die ze in verband brengt met die van de dinosauriërs. In ons restaurant stelt ze een reeks schilderijen tentoon die onze verhouding tot de voorstelling van landschappen in de digitale en wetenschappelijke ruimte in vraag stellen. Ze verkent materialisatiemethoden zoals 3D-software, vertaald door schilderkunst. Het beeld dat we van de Jura hebben, spreekt over ons. Het weerspiegelt onze fantasieën over het einde van de wereld. Een simulatie van een toekomstig verleden. 

+

MINIGOLF/PETANQUE

Heel de zomer waan je je in het walhalla der bejaarden en sugarrush kleinkinderen. Onze foyer wordt een minigolf paradijs, jawel. Drop your callippo en focus voor de hole-in-one. 

 

17:00 DOORS
00:00 END
FREE (LIMITED CAPACITY | COME EARLY)

_

FACEBOOK EVENT

 

Met de steun van: 

 

   


 

Tags : KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News