Agenda

26.01.23

GARAGE PIRATE

Rook + Bank Myna + Charlotte Stuby + Anna Zanichelli + Paul Toussaint

Muziek Beeldende kunst Keuken

RECYCLART 13-15 Manchesterstraat B1080

Trage doomritmes met tribale ritmes, tantrische herhalingen en zwevende vocalen. Intieme passages, afgewisseld met monolithische uitbarstingen. Het aloude spel tussen schaduw en licht, oscillerend tussen dronegeluiden en duizelingwekkende noise explosies. Kom en verdwaal in weeshuizen van gevonden materialen, universa van textiel en glitchy landschappen.

 

ROOK

ROOK timmert sinds 2015 aan een duistere muzikale weg met opmerkelijke live shows en verrassende releases. De Gentse band flirt voortdurend met de grenzen van het geluid en binnen een trage, doomy context experimenteren ze met tribale ritmes, tantrische herhalingen en zwevende vocalen. Het resultaat is een steeds evoluerende sound, een massieve muur van geluid die tegelijkertijd wordt gekenmerkt door een onmetelijke kwetsbaarheid.

+

BANK MYNA

De Parijse band Bank Myna is de duistere schepper van een geheel eigen post-rock en doom universum. Intieme en atmosferische passages worden afgewisseld met monolithische uitbarstingen in een adembenemend spel tussen schaduw en licht. De Franse formatie geeft graag breedte en kracht aan haar composities in een instinctieve live-act, oscillerend tussen dronegeluiden en duizelingwekkende noise explosies. Verontrustend en authentiek.

+

PAUL TOUSSAINT: C’EST CARRE 

Paul Toussaint is een kunstenaar met een multidisciplinaire praktijk die een uniek universum ontwikkelt, gevormd door de stad en haar grillen. Zijn huidige werk bestaat uit een reeks mislukte, glitched landschappen. Geïnspireerd door de pixel en de wereld van videogames ontwikkelt Paul Toussaint een grafisch vocabularium dat hij via verschillende media presenteert. Vaak vierkant, soms rechthoekig, altijd zacht. 

+

CHARLOTTE STUBY 

In haar werk onderzoekt Charlotte Stuby de materiële en symbolische mogelijkheden van textiel. Gelithografeerd, geborduurd of genaaid, de flexibele installaties die ze creëert hebben een relatief naïeve esthetiek, geassocieerd met abstracte en organische vormen. Charlotte Stuby bevraagt het begrip mythologie en mentale beelden rond identiteit en herinnering. Door ze te materialiseren in symbolen, soms in denkbeeldige logo's, interpreteert ze populaire voorstellingen vanuit een eigen subjectieve ervaring. Observaties, herinneringen of levensechte situaties vormen het uitgangspunt voor een nieuwe visie op de vorming van collectieve verhalen.

+

ANNA ZANICHELLI : COFFEE BOING (EXPO >17.02)

Zanichelli zaait een menselijk spoor door verouderde materialen met de hand tot een nieuw leven te stikken. Zij creëert een heel universum door de objects trouvés in haar steeds groeiende weeshuis van gevonden materialen samen te brengen. Deze kunstmatige materialen vielen uit de gratie van de mensheid, uit onze zakken in de natuur. Ze reizen rond de aarde, allen gebonden door haar zwaartekracht.

 

18:00-21:00 Resto 100% Vegan
Dahl van spliterwten, kool-pakora met kimchee, basmatirijst 12€
Penne, chipotle-wortelpesto, gegrilde groenten, kefta van soja & linzen 12€
+ Vernissage Expo
Free

19:30 Doors
20:30 Start
Pay What You Can

 

_

FACEBOOK EVENT

_

Discrimination, abuse and harassment of any kind will not be tolerated. 
If you don't feel safe, please reach out to our staff. Look out for each other.

 

Tags : Concert / Tentoonstelling / Artistieke tussenkomst / KUNSTEN CENTRUM / BAR RESTO

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News