Agenda

26.06.24 > 26.07.24

PLEIN DE JEUX

RECYCLART HOLIDAYS 2024

RECYCLART 13-15 Rue de Manchester B1080

 JOEPIEEE JOOOEPIE JEJJJJJJ

26.06 > 26.07 RECYCLART HOLIDAYS  

5 WEEKS // 3 DAYS A WEEK // MER/WOE + JEU/DON + VEN/VR

 

Viens jouer! Kom spelen! Deze zomer is Recyclart de speeltuin van Brussel voor kinderen, kunstenaars, ravers, foodies, en meer. Het is de laatste zomer voordat we gaan verbouwen en dus de laatste Holidaysvoordat onze gebouwen in puin liggen. Daarom staan de Holidays dit jaar in het teken van destructie, reconstructie, spel & plezier. Welkom op ons PLEIN DE JEUX! 

 

PROGRAMMA

 

Elke woensdag blazen we ons zelfgemaakte springkasteel CANAL PALACE op. Stel je voor; kinderen die rondstuiteren, een bouwateliervolgen en fantaseren over de toekomstige Recyclart. Ouders baden in de zon en genieten van het heerlijke eten van onze Bar Resto terwijl ze worden vermaakt door opblaasbare performances.  

Op donderdag is het tijd voor LIVE MUZIEK en POP UP COUR. Elke week neemt een ander collectief de binnenplaats over en brengen ze hun kijk op speelsheid. Met circusvoorstellingen door 4Square Cirque, een open-mic met Anticyclone, dragperformances door Bal des Monstres en kermisspelen door Sadistic. Geniet tijdens het spelen van livemuziek van de Brusselse Aili, post-punk band eat-girls of interdisciplinair artiest MUXXXE. 

Speelse workshops en rituelen over plezier als middel voor verzet en rondleidingen achter de schermen van de Recyclart staan vrijdag op het programma. Bak je eigen brood in onze houtoven of geniet van een vegan of hallalLahmacun. Vanaf 23u ontvangen we je om de nacht in te gaan en verder te spelen op een zwetende dansvloer. 


PLEIN DE JEUX


Spelletjes stellen ons in staat grenzen te overschrijden, normen in vraag te stellen en ons in onbekende werelden te wanen. In spel onderhandelen we tussen regels en vrijheid, terwijl we experimenteren met nieuwe vormen van zijn. In tijden van crisis begrijpen we spel als een vorm van vreugdevol activisme; het uiten van vreugde en feest als een vorm van verzet.  

Recyclart HOLIDAYS nodigt je met PLEIN DE JEUX uit voor een collectief leerproces, waarbij spel wordt gebruikt om maatschappelijke normen uit te dagen en hun sociale en politieke potentieel te verkennen. Vrij van competitie biedt onze speelse binnenplaats een verscheidenheid aan collectieve activiteiten: dans, livemuziek, optredens, springkasteel, lahmacun-proeverijen, collectief bakken, rondleidingen en workshops gericht op het verkennen van nieuwe collectieve en speelse energieën. 

 

___


 

MER/WOE 16:00 > 22:00 

CANAL PALACE + ARCHIKIDS + PERFORMANCES 

gratis/gratuit

+

JEU/DON 18:00 > 01:00H  

LIVE MUSIC + POP UP COUR + PERFORMANCES + LAHMACUN FOUR/OVEN  

gratis/gratuit

+

VEN/VR 16:00 > 05:00 

WORKSHOPS + VISITE GUIDEE + TERRAS +AHMACUN FOUR/OVEN+ ALL NIGHT 

pay whay you can


+ BAR RESTO RECYCLART 

12:00 > 22:00 

day = gratis/gratuis

night = 12€


+ Scénographie door Manon Gondek en Elfie Poiré 


___

 

 

Respect eachother, respect yourself. 

 

 
Discrimination, abuse and harassment of any kind will not btolerated. If you don't feel safe, please reach out to our staff (Bar, Door, WC). Look out for each other. 
x 
Get informed about drugs, beaware of the effect of these substances on your body and mind. Care for your self and others around you. 
x 
Denk aan onze buren. Pensez à nos voisins. Please be quiet when going out and don't throw your trash in our streets.Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News