Agenda

17.07.15

RECYCLART HOLIDAYS 2015

PUXA! LUSO-AFRICAN DANCE NIGHT

Muziek

22:00 > 23:00 outside – free
23:00 > 05:00 - €5

Zaal (station)

Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Accès

CHALO CORREIA & BAND + TABANKA + CELESTE MARIPOSA + REBEL UP

Celeste/ Mariposa is een dj-duo uit Lissabon dat sinds 2010 met een onconventionele set furore maakt: zeldzame vinylparels uit de Lusofone (‘Portugeestalige’) Afrikaanse muziek, geïnspireerd op Afrikaanse ‘bailes’ uit de 5 ex-portugese kolonies (Angola, Kaapverdië, Guinee Bissau, Mozambique, San Tomé & Principé). De meeste van deze opnames zijn totaal onbekend in het westen maar afrobaile is de hete swingende bakermat van de groove. Deze dj’s serveren een selectie van instrumentale kaapverdische funana tot de rauwe Angolese merengue, naast semba, gumbé uit Guinee Bissau en Mozambikaanse Marrabenta: dansen alsof morgen niet bestaat.
Chalo Correia groeide op met muziek van Urbano de Castro,  David Zé en begon zelf op prille leeftijd in Angola muziek te maken. Zo’n 25 jaar geleden kwam hij in Lissabon aan en bouwde gestaag aan zijn reputatie als traditioneel muzikant die toch open is voor nieuwe invloeden. In mei van dit jaar bracht hij zijn eerste album uit op "Celeste/Mariposa Discos", een live opname met de rauwe kracht van Semba, Kazucuta en Kilapanga – in menig opzicht de traditionele bakermat van de bij ons gekendere kuduro. Hiermee geeft hij Semba een nieuwe toekomst: ontdek hem met zijn zeskoppige liveband!
Tabanka, een zevenkoppige stomende kaapverdische band uit Rotterdam, die funaná speelt en jullie aan het dansen zet alsof er niemand toekijkt. Basis voor de heerlijke funaná is de diatonische accordeon (gaita) en de ferrinho of metalen staaf met inkepingen waarop het ritme geschraapt wordt. De groep liet zich inspireren door mannen als Bulimundo en Américo Brito en zijn generatie en brengen een eigen moderne interpretatie.
Rebel Up! is de Brusselse posse die vriend aan huis is met immer opwindende  global underground mixes

ism Rebel Up!

22:00 > 23:00 Celeste Mariposa (outside)
23:00 > 24:00 Rebel Up! (inside)
24:00 > 01:15 Chalo Correia & band
01:30 > 02:45 Tabanka
02:45 > 05:00 Celeste Mariposa & Rebel Up!

Tags : Concert / Feest / Holidays

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News