Agenda

01.12.23

w/ Asiofeminism Now ! + Bicoli + F.A.B. + Mélanie Cao + Sarra El Massaoudi

Practices of Love

   

RECYCLART 13-15 Rue de Manchester B1080

 
 

Asiofeminism Now ! is een platform dat onderzoek, publicaties en artistieke curatie combineert. Het kijkt vanuit een feministische en antiracistische invalshoek naar de representaties van mensen van Aziatische afkomst om onze blik te verschuiven naar de strijd die gevoerd wordt en de kunst die gecreëerd wordt. Kom op 1 december de geluidsdocumentaire "Je vous parle ici de ce qui n'existe pas" ontdekken, neem deel aan een van de workshops over healing practices of snuister tussen de boeken. Verrassingen en heel veel (zelf)liefde staan je te wachten!

___

Programma:

18:00 ~ Bicoli : stand zines
18:30 - 20:00 ~ F.A.B. : workshop
20:30 - 22:00 ~ Mélanie Cao & Sarra El Massaoudi : Ontmoeting + beluisteren podcast


18:00 > 01:00
Pay What You Can
+ BAR RESTO 18:00 > 21:00

___

BICOLI

Bicoli is een collectief van een tiental personen, ontstaan in 2021 uit de wens om middelen te bundelen rond feministische, LGBTQIA+, dekoloniale, gehandicapten- en ecologische strijden. We werken eraan om deze ruimte gastvrij te maken, waar gebruikers meerdere keren per maand kunnen komen lezen, boeken kunnen lenen en zich kunnen informeren over diverse onderwerpen. We hebben deze ruimte opgebouwd met een permanente en autonome educatieve benadering waar iedereen op zijn eigen tempo kan gaan. Momenteel is de ruimte vier keer per maand geopend in een gedeeld huis in Elsene (openingstijden beschikbaar op onze sociale media).

Bicoli zal ter plaatse een speciale permanence verzorgen; deze zal het werk van Aziatische auteurs en/of dekoloniale auteurs benadrukken.

+

FÉMINISTES ASIO-DESCENDANT·E·S (F.A.B.)

F.A.B., of Féministes Asio-descendant·e·s de Belgique, is een collectief dat genderminderheden en vrouwen, feministen, van Aziatische afkomst en woonachtig in België, samenbrengt.

Hun doel is onder andere het ontmantelen van stereotypen over Aziatisch geïdentificeerde personen en zo racisme, seksisme en andere onderdrukkingen tot nul terug te brengen! Een heel programma!

Interactieve conferentie: 50 nuances van anti-Aziatisch racism: van 18u tot 20u

In het kader van de Practices of Love-avond georganiseerd door Asiofeminism Now! en Recyclart, biedt het collectief F.A.B. een conferentie (FR) aan over anti-Aziatisch racisme. Een speelse en interactieve benadering zal worden gebruikt om het publiek bewust te maken van deze kwesties, dus vergeet je GSM niet!

Voor wie is het bedoeld? Voor iedereen die de bijzonderheden van anti-Aziatisch racisme wil begrijpen.
Het is gratis en inschrijven is sterk aanbevolen op het volgende e-mailadres: info@lesfab.be

Praktische workshop: Collectieve heling. Zorg dragen voor onze lichamen als weg naar emancipatie: van 18u tot 20u

Hoe zorg je voor mentale gezondheid en bedenk je een cultuur van zorg in activisme als eis, ruimte voor emancipatie en instrument van verzet?

We stellen voor om tools voor reparatie en zorg rond Raciaal Trauma en Racial Battle Fatigue te verkennen via lichamelijke praktijken (heroverweging van onze lichamen en toestemming), zoals acupressuur (zelfmassage van acupressuurpunten) en Thaise massage (geklede massage, uitwisseling in tweetallen).

Workshop in het Frans, in gekozen non-mixiteit (alleen voor mensen met een raciale achtergrond en geseksualiseerde mensen)
Reservering is vereist (inschrijving beperkt tot 16 personen) op het volgende e-mailadres: info@lesfab.be

Indien mogelijk, kies voor losse, lichte en warme kleding voor de deelnemers.

+

"Je vous parle ici de ce qui n'existe pas" (FR) w/ MÉLANIE CAO + SARRA EL MASSAOUDI

Mélanie Cao, de maker van Asiofeminism Now!, zal in gesprek zijn met de journaliste Sarra El Massaoudi (maker van de podcast @nos.héritages) om de geluidsdocumentaire "Ik spreek hier over wat niet bestaat" te presenteren, die op gevoelige wijze het asiofeminisme en de strijd tegen anti-Aziatisch racisme in België verkent bij degenen die het ervaren. Zodat niemand ooit kan zeggen dat dit alles niet bestaat bij gebrek aan woorden.

 

Credits illustration : ACIA YANG voor "Je vous parle ici de ce qui n'existe pas"

____
 
 


___


 

 

 

 

 

 

 

Tags : KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News