Agenda

24.11.22

GARAGE PIRATE

OÏ LES OX + BESS OF BEDLAM + NICE GUISE + RECHERCHE GÂTEAUX-ÉMOTIONS + HONORINE PARDON + CARMEN WORETH + MELIS KÖSE + PATRICIA LINO DIAS

Muziek Fotografie Beeldende kunst Keuken

RECYCLART 13-15 Manchesterstraat B1080

Sound poetry in translation, sampling, post-punk, no-wave, experimentele techno, overgaand in verfijnde pop met vleugen van psychedelische folk. Stroperige fotografische sculpturen, eerbetonen aan mechanische schoonheid, kalksteen-lithografieën, schilderijen, tekeningen, doorspekt van tragi-komische gedachten en de vraag die blijft: kunnen we onze emoties uitdrukken door het medium van de patisserie? Kom en slik je smarten in, bestel een milles-larmes en verslind je verdriet.

__

 

OÏ LES OX 

Aude Van Wyller studeerde in 2015 af als master in geluidskunst in Villa Arson, Nice, na een muzikale opleiding in keltische harp en muziektheorie. Ze is geïnteresseerd in in-situ muziek, componeert voor trappen, amfitheaters, concertzalen, tuinen en multi-channel installaties bestaande uit luidsprekers en performers. Sinds 2017 richt ze zich op een project van klankpoëzie, sampling en elektronische muziek, onder de naam Oï les Ox. De muziek drijft ergens tussen ambient klanken met voordracht, verhalende stemmen en liedjes die putten uit verschillende muziekgenres, altijd spelend met lyriek en prosodie.

+

BESS OF BEDLAM

Bess of Bedlam is het duoproject van Fanny L'Héritier & Guillaume Médioni (Odessey, Oracle). Grillige, fantasievolle en gesofisticeerde pop, soms gekleurd met een zweem psychedelische folk. Songwriting beïnvloed door Angelsaksische muziek (Kate Bush, Robert Wyatt, Virginia Astley, Joni Mitchell), met teksten die eveneens een voorliefde voor Engelse poëzie uitdrukken.

+

NICE GUISE

Post-punk / No-wave / Techno Exp
Nice Guise is een explosief live-trio dat graag in notastijl genres combineert maar er vooral een rake lap op zal geven vanavond. Zuiver uw passies en kom dansen!

+

LÉA MAYER & MAËLLE MAISONNEUVE: RECHERCHE GÂTEAUX-ÉMOTIONS

Kunnen we onze emoties uitdrukken door het medium van de patisserie? Kan bakken gezien worden als een artistieke manier om te delen wat we voelen? Léa Mayer en Maëlle Maisonneuve nodigen u uit om deze vragen met hen te verkennen en te degusteren rond een gekozen emotie. Kom en slik je smarten in, bestel een milles-larmes en verslind je verdriet.

+

HONORINE PARDON: À DEUX-TEMPS

À deux-temps is een reeks auto-kaarsen die verwijzen naar de naam van een motor die binnenkort verouderd zal zijn als gevolg van de onvermijdelijke ondergang van de auto-industrie. À deux-temps combineert de vergankelijkheid van was met de rustiekheid van bewerkte onderdelen en klinkt als een fataal afscheid, een laatste viering voor de vernietiging, een laatste eerbetoon aan mechanische schoonheid.

+

CARMEN WORETH: MONSTER FLOWERS

Monster Flowers zijn vluchtige emoties gevangen in hars. Deze serie bestaat uit 17 unieke fotografische sculpturen. Als een complexe innerlijke gevoelswereld vertegenwoordigen ze vrouwelijkheid. Geïnspireerd door de wervelingen van water en de willekeurige visuele vervormingen ervan, bevriest Carmen een reflectie, vangt een minerale golf. Uit haar hand komt een vloeiende, heimelijke en poëtische beweging voort die de sculpturen vorm geeft.

+

MELIS KÖSE 

Melis K. is een lithograaf, afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Brussel. In een tijdperk waarin traagheid zeldzaam is, wil de kunstenaar mentale ruimtes van contemplatie en dialoog creëren via de verrassende verschijnselen van kalksteen. De gevoeligheid van haar poriën verwelkomt en weerspiegelt die van de huid.

+

PATRICIA LINO DIAS (EXPO > 23.12)

Patricia Lino Dias bevraagt in haar praktijk de natuur, vrouwelijkheid en volkstaferelen door middel van schilderen en tekenen. Haar stukken zijn kleine verhalen, tragikomische gedachten, die zich ontvouwen in fragmenten in de ruimte, alsof die zelf het toneel is geweest van kluchtige ceremonies. Wat gewoonlijk zwijgt krijgt door haar beelden een lichaam en een stem.

 

 

18:00-21:00 Resto 100% Vegan
+ Vernissage Expo
Free

19:30 Doors
20:30 Start
Pay What You Can


_

FACEBOOK EVENT

_

Discrimination, abuse and harassment of any kind will not be tolerated. 
If you don't feel safe, please reach out to our staff. Look out for each other.


Tags : Concert / Tentoonstelling / Artistieke tussenkomst / KUNSTEN CENTRUM / BAR RESTO

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News