Agenda

06.10.12

NUIT BLANCHE @ RECYCLART

sarah van lamsweerde
+ BRIAN LOBEL
+ Emma Lab

Beeldende kunst Film & video

20:00 > 01:00 - free
Bar Recyclart + zaal 

Met deze 3 installaties willen we u Recyclart op een ‘andere’ wijze laten ontdekken. De stationsgang blijft bovendien de hele nacht open zodat een heus parcours ontstaat tussen de Anneessenswijk en de Marollen (met o.a. installaties in de Brigittinen en Stadsarchieven). 

INSTANT FICTION (SARAH VAN LAMSWEERDE, NL)
Real-time video-installatie

Het Nederlandse collectief Tre Tigri zal in de bar van Recyclart de installatie ‘Instant Fiction’ opstellen. Het principe is simpel: via bewakingscamera’s worden beelden in situ gemaakt van de aanwezige mensen en daarop plakken de kunstenaars ter plekke ondertitels (gerecycleerd uit o.a. Rundskop, True Blood, Tony Manero, El Angel Exterminador...). De resultaten zijn soms hilarisch maar steeds verwarrend: de ondertitels lijken op de gefilmde situaties te passen maar zijn in werkelijkheid niet de weerslag van het echte gesprek. De installatie stond dit jaar ook op het Incubate-festival in Tilburg.

Concept, tekst: Sarah van Lamsweerde
Technische leiding: Udo Akemann
Computerprogrammering: Arie Bults
Met speciale dank aan Floris Minderman. Met de steun van Philips en Beam Systems.
Een coproductie van Nuit Blanche en Stichting Tre Tigri.

HOLD MY HAND AND WE’RE HALFWAY THERE (BRIAN LOBEL, US)
Interactieve dansinstallatie

Een man kijkt van zijn bed naar populaire Amerikaanse dansfilmpjes en danst ze op ontwapenende wijze na. Daarna wordt iedereen uitgenodigd om hetzelfde te doen. Een vrolijke voorstelling die komaf maakt met de valse ernst die dikwijls rond dans en performance hangt en pure levensvreugde uitstraalt. Een soort ‘danskaraoke’ door New Yorker Brian Lobel.

TRANSDUCTIONS
Multimedia-installatie

Gevoed door een constante geluidsstroom gebruikt de installatie ‘Transductions’ opname, anamorfose en videobewerking met als doel vibrerende fenomenen in transductiezones zichtbaar te maken. Deze ludieke, interactieve installatie nodigt u uit om deel te nemen aan een muzikale en multimediale reis !
Creatieproject door videomaker Olivier Broquet alias PrimatElectriq, en mogelijk gemaakt in het kader van een kunstenaarsresidentie in Corsica, door de vereniging Emma Lab, dankzij de steun van Collectivité Territoriale uit Corsica.

Met: Baby Kruger, alias Nathalie Garcia (music & sound design) / Kinopositive, alias Céline Vincent (video) / DJ wakata, alias Joy Martin, (Dj & sound design) / DJ Ushdé, alias Laurent Gallot (video & Dj)

philips-logo.jpgbeam-logo.jpg

http://www.tretigri.org/page/124/instant%20fiction
http://www.blobelwarming.com 
www.emmalab.fr/transductions

 

Coprod. Nuit Blanche

Tags : Vertoning / Artistieke tussenkomst

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News