Agenda

29.07.21

recyclart holidays #11

NOT ALLOWED GLITTER'S TIME + LO0NEYSTUDIOS + CHIMÈRE + LUCAS ROGER + ARE WE EUROPE + VEGAN RESTO + MARIE BÉNEY + MINIGOLF/PETANQUE

Recyclart | Manchesterstraat 13-15 | B1080

NOT ALLOWED GLITTER'S TIME
w/ ARIEZ + BLANKET + CAMILLEPIER / JOSIE / PIERRE ROCOCO / NESTOR + CHAYMI BLU + DRAG COUENNE + ENBY VALENT + DAME LYLYBETH + PEPE + ROSE GIGOT + THEMANY

+ EXPOSITION
+ FLASH TATTOO
+ LIVE COIFFEUREUSE
+ QUEER MARKET (Bring some cash money)


Queens, kings, queers, kwingrrrs, Couenne, viandes, reines, rois & rouanes! In een wereld waar onze lichamen besmet zijn door de trauma's van te klein of net te groot geboren worden, geneest NOT ALLOWED door trans-gressieve kunst, doordrenkt van een strijdlustige welwillendheid. NOT ALLOWED is een gezelschap van artivisten, een schouwspel vol poélitico-pailletté. Een verboden tuin van wilde bloemen, die exploderen van kleur en bruisen van energie, een kunstmatig tegengif dat onze herinneringen en onze revoluties in harmonie doet weerklinken. Ontmoet het onwaarschijnlijke en het nauwelijks geloofwaardige, een cabaret van "onze" tijd, zacht en intiem.

+

LO0NEYSTUDIOS EXPO
w/ Nathalia Majchrzak + Sabina Dautova + Benjamin Volckaerts + Louise de Roo

Lo0neystudios is een nieuw Brussels user-generated digitaal kunstplatform met werken van Belgische opkomende kunstenaars. Ze streven naar inclusiviteit en diversiteit, en zetten de soms nog elitaire perceptie van de kunstwereld door de spreekbuis van hun content naar hun hand. Kunstenaars krijgen actief een stem en platform in het vertalen en verwoorden van de betekenis van kunst en de manier waarop deze wordt vertegenwoordigd in de hun omringende realiteit.

+

LUCAS ROGER - HJARNTVZRRR

Hjarntvzrrr is een grafisch en literair project gelanceerd sinds 2015 (en vorige zomer ook te gast in onze toiletten). Dit jaar leent onze vestiaire leent haar haken uit om kaders op te hangen die de hele maand lang zullen verschijnen en verdwijnen. Het idee van het project krijgt vorm zowel door de spontane creatie van teksten en beelden als door de enscenering van dit materiaal in fanzines en installaties. Een werk dat spontaan ontstaat en evolueert en daardoor onbeschrijflijk blijft voordat het vorm krijgt.

+

CHIMÈRE
LAURA BACHMAN MET JUICY & GOGOLPLEX

Geïnspireerd door de universums van David Lynch of het dans- en theatergezelschap Punchdrunk, leidt een hedendaagse Alice ons door een bevreemdende wereld. Rondom haar vervaagt een spel van spiegels, ontdubbelding, (de)synchronisatie en mise en abîme de grenzen tussen droom en werkelijkheid. Een film, gemaakt met het Brusselse collectief Gogolplex, ondersteunt deze duizelingwekkende beeldeninvasie. De foto's komen tot leven; film en live performance verbinden en vermengen zich; de reflectie wordt een personage, het personage een reflectie... Dit alles wordt op muziek en in scène gezet door het duo Juicy.

+

ARE WE EUROPE
THE QUEER ISSUE (10€)

Met de toenemende populariteit van pride parades, een aankomende gay Marvel superheld, en het verbazingwekkende mainstream succes van RuPaul's Drag Race, is de LGBTQ+ cultuur nog nooit zo alomtegenwoordig geweest. Maar er is een schaduwzijde aan dat glinsterende plaatje; van romantiek in videogames en openbare toiletten, tot vrijpostigheid in Young Adult-fictie tot de eeuwenoude derde-gendergemeenschap van Napels: dit magazine neemt je mee op sleeptouw door het Europese LGBTQ+-landschap in al zijn kleuren.

Are We Europe is een onafhankelijk Brussels medium dat vier magazines per jaar publiceert, aangevuld met multimediaverhalen. Are We Europe werd opgericht door vier vrienden als reactie op hun frustratie over de saaie en crisisgerichte berichtgeving over Europa in de nationale media en telt nu een vijftienkoppige redactie. Deze redacteuren werken nauw samen met een gemeenschap van meer dan 500 storytellers die bijdragen aan het magazine met beeld, woord en audio. Europa heeft journalistiek nodig die de brug spant tussen naties, generaties en identiteiten. Journalistiek die oplossingen voor onze gedeelde uitdagingen belicht, gericht op mensen.

+

VEGAN RESTO BY BAR RECYCLART (18:00-21:00)

Onze Bar Recyclart tovert deze zomer weer heerlijke 100% vegan gerechten op uw hete bord.

+

EXPO MARIE BÉNEY

Marie Béney stelt onze relatie met het einde van de wereld in vraag, die ze in verband brengt met die van de dinosauriërs. In ons restaurant stelt ze een reeks schilderijen tentoon die onze verhouding tot de voorstelling van landschappen in de digitale en wetenschappelijke ruimte in vraag stellen. Ze verkent materialisatiemethoden zoals 3D-software, vertaald door schilderkunst. Het beeld dat we van de Jura hebben, spreekt over ons. Het weerspiegelt onze fantasieën over het einde van de wereld. Een simulatie van een toekomstig verleden. 

+

MINIGOLF/PETANQUE

Heel de zomer waan je je in het walhalla der bejaarden en sugarrush kleinkinderen. Onze foyer wordt een minigolf paradijs, jawel. Drop your callippo en focus voor de hole-in-one. 

 

17:00 DOORS
00:00 END
FREE (LIMITED CAPACITY | COME EARLY)

_

FACEBOOK EVENT

 

Met de steun van:

 

 

 

Tags : KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News