Agenda

23.02.23

GARAGE PIRATE

Nonna Rina + Vlerk + Without Johnnys + Quentin Caillaud & Cecilia Ripesi + Thierry Falisse + La Gadoue Atelier + Nina Cosco

Muziek Beeldende kunst Keuken

RECYCLART 13-15 Manchesterstraat B1080

Liefdesliedjes flirten met breakupsongs in de turnzaal van de onbevreesde melodramatische pop. Akoestische gitaren, drone synths en vocale harmonieën weven een onzeker net van nostalgie en weemoed. Bijna verdrinken we in lo-fi postpunk met kitscherige zonnebrillen en plastieken pistolets, it will all make sense one day. Reis van het gecombineerde universum van een beeldhouwer en een pottenbakster door naar een wereld vol sculptureel-functionele textielobjecten via een ballet van wandtapijten, die de traagheid oproepen die nodig is om deze winter te overleven.

 

NONNA RINA

Onverschrokken pop vol ongedefinieerd melodrama en uitgesproken dromerigheid. Nonna Rina, een vaste waarde in de Brusselse NGHE Médiathèque-kringen en ook lid van de groep Charlène Darling, straalt haar Italiaans-Franse connecties uit in liefdevol gecomponeerde en standvastig lo-fi hymnes.

+

VLERK

vlerk is Achiel de Vlerks (brorlab, Milk TV, MOAR) constant evoluerende soloproject. Akoestische gitaren, drone synths en vocale harmonieën weven een onzeker net van nostalgie en weemoed, met ruimte voor speelsheid en klankexperiment. Het naderende album “I Took My Shirt Off in the Yard” is slechts een steenworp verwijderd van acts zoals the Microphones, Low en Talk Talk.

+

WITHOUT JOHNNYS

Without Johnnys is een lo-fi post-punk duo uit Reims (Frankrijk) opgericht in 2018. Een band met offbeat Engels-Duits-Franse accenten die doet denken aan Total Stereo. De gitaar schurkt tegen de metallofoon aan op elektro-arrangementen. Zonnebril, plastic pistolen en hoedjes included!

+

QUENTIN CAILLAUD & CECILIA RIPESI 

Een ontmoeting tussen een beeldhouwer en een pottenbakker, nieuwsgierig om te experimenteren met vier handen en twee hersenen, om hun werelden te vermengen en te zien wat eruit kan komen.

+

THIERRY FALISSE 

Thierry Faliss werd geboren uit een Koreaanse moeder en een Belgische vader. Hij voert onderzoek naar zijn meervoudige identiteit door terug te gaan naar persoonlijke en culturele bronnen. Hij laat zich met name inspireren door Minwa, een populaire Koreaanse schildertraditie uit de 18e eeuw die kunst gebruikte om sociale ongelijkheid aan de kaak te stellen en de spot te drijven met de bourgeoisie. Met die Koreaanse symbolen vermengt Thierry Falisse zijn eigen geschiedenis, zijn leven als westerling, in een even schrijnende als kinderlijke, speelse en kleurrijke wereld. 

+

LA GADOUE ATELIER
Après La Tempête 

La Gadoue Atelier is het duo van Eloïse Maës en Audrey Werthle. Ze hebben een productieatelier in Brussel. Als multidisciplinaire kunstenaars proberen zij de grenzen van creatie te verleggen door te spelen met ambachtelijke en industriële technieken. Hun werkterrein strekt zich uit van de creatie van textiel uit de circulaire economie tot keramiek en het vervaardigen van unieke stukken, zwevend tussen sculptuur en functionele objecten. 

+

NINA COSCO (EXPO>24.03)

"J’ai demandé à un ami proche de bien dormir pour que mon sommeil soit aussi bon que le sien." 

Nina Cosco definieert zichzelf tegenwoordig als plastisch en literair onderzoeker. Ze schrijft de verhalen op die haar worden verteld, die passen bij haar vaak absurde en minimale denkwijze. Dagelijkse overdenkingen worden op papier gezet. Via collage verzamelt en vervindt zij het soms gladde en koude met het onhandige, die op hun beurt hun weg vervolgen in verschillende media zoals tapijtwerk, drukken, schrijven, schilderen en tekenen. In Bar Recyclart presenteert ze een ballet van een selectie van haar wandtapijten, die de traagheid oproepen die nodig is om de winter te overleven.


 

19:30 Doors + Food + Expo
20:30 Start Concerts
Pay What You Can


_

FACEBOOK EVENT

_

Discrimination, abuse and harassment of any kind will not be tolerated. 
If you don't feel safe, please reach out to our staff. Look out for each other.

 

Tags : Concert / Tentoonstelling / Artistieke tussenkomst / KUNSTEN CENTRUM / BAR RESTO

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News