Agenda

24.01.24

w/ Amandine Tiberghien (Natagora) + Benjamin Delori (Bral) + Jeroen Beerten (I love Josaphat) + Sarah de Laet (Action Logement Bruxelles) Modération: Stéphanie Van Doosselaere (Institut Culturel d’Architecture Wallonie-Bruxelles) + Jean-Michel Leclercq

Natuur of huisvesting - een dilemma voor stedelijke strijd?

   

RECYCLART 13-15 Rue de Manchester B1080

 
 
 
 
 

Het debat over verschillende recente stadsontwikkelingsprojecten in Brussel heeft zich gericht op een echte of vermeende tegenstelling tussen twee vormen van activisme. Enerzijds uiten voorstanders van het recht op huisvesting kritiek op de toenemende moeilijkheid om toegang te krijgen tot fatsoenlijke huisvesting. Anderen willen meer natuur in de stad en worden daarin gesteund door ecologische bewegingen. Hun doel is de verharding van wat er over is van levende bodems in het stedelijk gebied tegen te gaan. Zijn deze twee bewegingen noodzakelijk antagonistisch? Een uitwisseling tussen Institut Culturel d'Architecture Wallonie-Bruxelles, Dérivations magazine, Natagora, Bral, I love Josaphat en Action Logement Bruxelles.

Moderatie: Stéphanie Van Doosselaere (Institut Culturel d’Architecture Wallonie-Bruxelles) + Jean-Michel Leclercq (Revue Dérivations)

___

19:00 Doors 

19:30 Talk (FR) 

Gratuit/gratis 

+ BAR RESTO  

___

Dit evenement wordt gezamenlijk georganiseerd door het Institut Culturel d'Architecture Wallonie-Bruxelles (ICA), het tijdschrift Dérivations en STADPLURAAL.

___

Institut Culturel d’Architecture Wallonie-Bruxelles (ICA)

Het Institut Culturel d'Architecture Wallonie-Bruxelles (ICA) identificeert, analyseert, verspreidt en bouwt mee aan de architectuurcultuur die eigen is aan de Federatie Wallonië-Brussel. Het ICA is niet één plaats, maar vele plaatsen: het reist rond en ontmoet lokale actoren om nieuwe perspectieven te openen op onze leefomgeving en hedendaagse architecturale creatie.

+

Revue Dérivations

Dérivations is een Belgisch tijdschrift gewijd aan het stadsdebat. Het wil een zo breed mogelijke discussie op gang brengen over de grote stedelijke vraagstukken - mobiliteit en huisvesting, architectuur en de relatie met de natuur, territoriale strijd - in hun historische dimensie, maar vooral in relatie tot de actualiteit. Het is een plek waar burgers en activisten zich kunnen uiten, waar wetenschappelijke bijdragen kunnen worden geleverd en waar grafisch en visueel werk kan worden geproduceerd.

+

STADPLURAAL

STADPLURAAL is een format van Recyclart voor praktijken die ruimte produceren en onderzoeken met een sterke pluridisciplinaire oriëntatie. Er worden dialogen gecreëerd tussen actoren uit Brussel en elders (nationaal/internationaal) met een sterke focus op collectieve praktijken.

Photo © Camille Van Durme / ICAWB

___


FACEBOOK EVENT

 

___

 

 

 

 

 

 

 

Tags : KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News