Agenda

20.12.18 > 13.02.19

oproep foto wedstrijd

Nachtvolk Nightshift Presences Nocturnes

Fotografie

De Vlaamse Gemeenschapscommissie en het kunstencentrum van Recyclart slaan de handen in elkaar, met medewerking van VGC-collegelid voor cultuur Pascal Smet, voor de fotografiewedstrijd NACHTVOLK / NIGHTSHIFT / PRESENCES NOCTURNES.

De nacht in Brussel is een boeiende biotoop waarin gewerkt, gefeest, gezworven, geslapen, gegeten, gezocht en al dan niet gevonden wordt. Genoeg stof voor inspirerende taferelen en sterke verhalen.

Elke ingezonden foto moet een combinatie van deze 3 elementen inhouden: Nacht / Brussel / Mens

Stuur je foto (max 10) digitaal (telkens met een paar lijnen tekst over het beeld) naar photofoto@recyclart.be 

Deadline 13.02.2019 om 13:00 uur.

Expo: 16.03.2019>31.03.2019 12:00-20:00
Elke dag open van maandag tot zondag.
Vernissage: 15.03.2019 18:00
GalerieRavensteinGalerij 34-36

Jury: Max Pinckers (fotograaf), Hadil Al-Ramli (fotografe), Sophie Soukias (recensente fotografie voor BRUZZ), Marie Papazoglou (onafhankelijk curator), Andrea Copetti (Tipi Photography Bookshop Sint Gillis), Vincen Beeckman (Recyclart), Dirk Seghers (Recyclart)

De Prijzen: Eerste Prijs: 1500 euro Tweede Prijs: 1000 euro Derde Prijs: 500 euro

 

REGLEMENT

1. De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen van welke leeftijd dan ook maar je moet wel in het Brussels gewest wonen of studeren.
2. Alle niveau’s zijn toegelaten: van ‘absolute beginner’ over student tot professioneel fotograaf. Wat ons boeit is niet de technische kwaliteit maar het verhaal dat met dit beeld verteld wordt.
3. Elke fotograaf moet eigenaar zijn van de rechten van de foto die hij opstuurt.
4. Elke fotograaf behoudt de rechten op zijn foto(‘s) maar verbindt er zich toe de gebruiksrechten van de foto af te staan aan de uitreikende organisatie, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, voor de periode van 1 jaar (ingaande vanaf 8 maart 2019 tot 8 maart 2020) en dit voor wat betreft alle niet-commerciële publicaties van de VGC op materiële drager of digitaal.
5. Alle (gepubliceerde of niet gepubliceerde) foto’s zijn toegelaten zolang ze een combinatie weergeven van de volgende 3 elementen: de nacht / het Brussels Gewest / een mens (de mensen).
6. Het jaar waarin de foto genomen is, is onbelangrijk.
7. Foto’s met een opzettelijke kwetsende of haatdragende inhoud zullen automatisch de uitsluiting van de indiener tot gevolg hebben.
8. De foto’s mogen met een digitale en/of analoge camera opgenomen zijn.
9. De foto’s moeten minimum 3000 pixels groot zijn.
10. Elke deelnemer mag maximaal 10 foto’s opsturen.
11. De foto’s moeten in een jpg/jpeg formaat (niet hoger dan 5MB) opgestuurd worden en de namen van de fotobestanden moeten op de volgende wijze opgebouwd zijn: Voornaam_Achternaam_1.jpg / Voornaam_Achternaam_2.jpg etc. Foto’s die NIET op deze manier genummerd zijn, zullen NIET in aanmerking genomen worden.

PRIJZEN
1. De jury zal op 8 maart de winnaars bekend maken. Het prijzengeld zal op de rekening van de winnaar(s) gestort worden.
2. Er is geen verhaal mogelijk tegen de beslissing van de jury.

TENTOONSTELLING
1. Er zal tijdens de maand maart een tentoonstelling gehouden worden met een selectie van de ingezonden werken.
2. De organisatie is niet verantwoordelijk voor de verspreiding van de foto’s die op niet legale wijze genomen zijn.
3. De persoonlijke gegevens van de deelnemers zullen conform de wet op de privacy gehanteerd worden en op geen enkele wijze aan derden worden doorgegeven.

 

Moge de Nacht Raad Brengen.

Tags : Kunstenaarsverblijf / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News