Agenda

01.07.21

RECYCLART HOLIDAYS #3

MONTAGE TAKE OVER W/ Anne Van De Star, Helenah, Inferior Design & Lambert + MEGAPHONE ENSEMBLE + HASH#HASH LIVE CODING + ALGORAVE + DRAPERIE VERNISSAGE + WILLIAM JONES + FORGOTTEN INFLATABLES + EXPO GILBERT DESCOSSY + VEGAN RESTO + FOOT ! MATCH + MINIGOLF

Recyclart | Manchesterstraat 13-15 | B1080

MONTAGE TAKE OVER
W/ ANNE VAN DE STARHELENAHINFERIOR DESIGN & LAMBERT

MONTAGE is een Brusselse transmediale output, gericht op een diversiteit aan experimentele muziek. Het label promoot forward thinking sounds, die een nauwe interactie hebben met het stedelijke landschap. Dit resulteert in een breed scala aan artiesten, voornamelijk gelinkt aan onze stad. Door middel van de reeks compilaties, proberen ze de huidige sociaal-politieke gebeurtenissen in vraag te stellen via muzikale denktanks. Eclectiscisme wordt de norm en nachtelijke ontmoetingen de valuta.

+

MEGAPHONE ENSEMBLE

Tijdloos-hedendaagse urgentie-fanfare. Een collectief bewegende geluidssculptuur, variabel in aantal spelers, locatie, attributen en partituur. Het repertoire is afstand, volume, doppler effect, feedback, ruimte(n), akoestiek en elk aanwezig geluid. Een uiting van het gesmoorde schreeuwen, botsende en smeltende geluiden, energieën tout court onder de innige dirigentie van Jo Caimo. Gecamoufleerd in fluorescerende kledij webbelen ze vanavond onze koer wakker.

+

HASH#HASH WORKSHOP LIVE CODING + ALGORAVE

Gratis workshop waarbij je op entry-level wijze wordt geïntroduceerd met creative coding en meerbepaald met het concept van live coding van muziek in de programmeertaal TidalCycles. Onder leiding van Lawrence Mc Guire (Hash#Hash) zullen verschillende technieken en concepten worden besproken en uitgeoefend. Na de workshop volgt er een jamsessie met de participanten zelf.

+

DRAPERIE (VERNISSAGE TROTTOIR)

Larissa Viaene & Elena Vloeberghen zijn twee kunstenaars die grafisch ontwerp, performance en textiel in hun praktijk vermengen. Tussen het functionele en het artistieke, creëren zij voor Recyclart gordijnen die vanaf de straat zichtbaar zullen zijn en zo binnenkort de ogen van onze buren en alle passanten zullen strelen. Dit project wordt mede gedragen en gevormd door de handen van Karima Azzouzi en Samira Badaa, twee inwoners van de wijk. De creaties zijn het resultaat van het delen van kennis en discussies die opgeroepen worden door het gebruik van verschillende textieltechnieken zoals naaien, vlechten, borduren of moucharabieh. De gordijnen vertellen het verhaal van het industriële verleden van Molenbeek en reflecteren tegelijk de creatie van een collectief geheugen anno vandaag. Plechtige inhuldiging op onze trottoir vanavond!

+

WILLIAM JONES: LIVE FRESCO

Beelden van omzwervingen in stedelijk/peri-stedelijk gebied, samengebracht in tekeningen, vormen de humus voor het ontstaan van nieuwe landschappen, het in gang zetten van de verbeelding. William Jones zal live een fresco schilderen in dialoog met de vegetatie en de architectuur van onze binnenplaats, een echo van de directe omgeving, zowel in het onderwerp als in de ervaring van de ingenomen ruimte.

+

GILBERT DESCOSSY: EXPO DÉJÀ 35 ANS 'EXTRAITS'

Lundi 23 septembre 1985, c'est l'automne, j'ai 39 ans, 5 mois et 11 jours, et j'ai décidé de commencer un oeuvre qui, je le souhaite, s'achèvera le jour de ma mort. Quotidiennement, où que je sois, je réaliserai une sculpture buccale en chewing-gum. Seul un cas de force majeure pourrait me faire rompre ce contrat. Quotidiennement seront notés à la plume et à l'encre,

- l'heure de la mastication
- l'heure de la naissance de la sculpture
- la date du vernissage de la sculpture
- les évènements personnels qui marqueront cette journée
- les évènements du monde qui attiront mon attention

Gilbert Descossy (°1946) maakt kauwgomsculpturen. Zijn mond, tong en tranden kneden en vormen een wereld van kleurrijk rubber. In 1985 beloofde hij zichzelf en zijn kaakspieren om elke dag een chiclette te sculpteren. Hij beeldhouwt 'en aveugle avec les mains dans les poches' zoals hij zelf zegt. Beginnend met eenvoudige volumes (ballen, blokjes, ringen) ging hij over tot spelen met de kleuren van de materie (tweekleurige vlechten, driekleurige kettingen....) maar ook letters en woorden, zinnen, cijfers, tekens, menselijke figuren, kruisbeelden, gezichten, fallussen en zelfs een portet van zijn vader). Dat resulteert ondertussen, 35 jaar later, in een hele verzameling werken, gemaakt over de hele wereld, tijdens zijn vele reizen en omzwervingen, telkens vergezeld van zorgvuldig neergeschreven dagboekdocumentatie, foto's, datum, uur en context. Voor deze expo in Recyclart zal hij een nieuw werk onthullen en een kleine presentatie geven over zijn werk, gevolgd door een overzichtstentoonstelling met een selectie werken, over de jaren heen bij elkaar gekauwd.

 +

ANOUK LEMM: FORGOTTEN INFLATABLES

Mijmerend over vervlogen zomerherinneringen, met een gat in zijn linkervin, ligt menig opblaasdolfijn op de zolder weg te sterven. Anouk Lemm geeft deze verweesden een nieuw leven. De opblaaskrokodil wordt een nieuwe salopet, en je oude zwembandjes komen samen in een extra strakke broeksriem! Al deze stukken en herinneringen zullen samenkomen in een strandwinkelvitrine in Recyclart, hoor de zee ruisen aan onze Molenbeekse voeten. 

 +

VEGAN RESTO BAR RECYCLART (18:00-21:00)

Onze Bar Recyclart tovert deze zomer weer heerlijke 100% vegan gerechten op uw hete bord.

 +

FOOT ! MATCH

Rode Duivels supporters, get ready! Bar Recyclart restaurant betuigt zijn volledige steun aan het nationale team dat deelneemt aan het Euro toernooi in juni! Ontdek de creaties van een gemeenschappelijke residentie van studenten van de Illustratieopleiding van de Académie royale des Beaux-Arts (ArBA-EsA) en inwonende kunstenaars van Créahm-Brussel (Créativité et handicap mental).

De kunstenaarsduo's: Willy De Smedt + Jeanne Verlhac | Nouzha Serroukh + Cheyenne Quévy | Ines Redha + Clémence Godier | Caroline Vandermeiren + Pauline Sarrazy | Diana Afsar + Chloé Pince | Alistair Poilvache + Anne Citron

Een tentoonstelling georganiseerd in het kader van het Picture Festival

 +

MINIGOLF/PETANQUE

Heel de zomer waan je je in het walhalla der bejaarden en sugarrush kleinkinderen. Onze foyer wordt een minigolf & petanque paradijs, jawel. Drop your callippo en focus voor de hole-in-one.

 

17:00 DOORS
00:00 END
FREE (LIMITED CAPACITY | COME EARLY)

_

FACEBOOK EVENT

 

Met de steun van:   


Tags : FABRIK / KUNSTEN CENTRUM / BAR RESTO

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News