Agenda

06.11.14

concert

MDOU MOCTAR + SCHENGEN SHEGE

Muziek

doors 20:30 - 5 euro
Mdou Moctar 21:00
Schengen Shege 22:30

facebook event

Zaal (station)

Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Accès

Mdou Moctar & band (Niger), in de hele scene van Toearegmuzikanten neemt deze man een bijzondere plaats in omdat hij de grenzen van het genre verlegt door zijn rauw en onconventioneel gitaarspel. Mdou Moctar werd geboren in Abalak, in de Azawagh woestijn van Niger. Hij leerde zichzelf spelen op een eigenhandig geknutselde gitaar. Geïnspireerd door de Ishumar (afgeleid van het Frans ‘chômeur’: de Nigerezen die in de stad wat geld gaan verdienen en dan naar hun dorp terugkeren) trok Mdou naar Libië om wat te klussen waar hij andere gitaristen ontmoette. Gewapend met een ‘echte’ gitaar keerde hij terug. In 2008 nam hij in Nigeria zijn eerste album op ‘Anar’, dat via de Mp3 netwerken in Westafrika een onmiddellijk succes werd. De track ‘Tahoultine’ werd hernomen op de compilatie “Music from Saharan Cellphones” in 2013.

Zijn eerste internationale release ‘Afelane’ bracht hem dit jaar voor het eerst naar Europa waar zijn rauwe rockende sound inslaat als een zandstorm!

Facebook
Label Home
Bandcamp

Schengen Shege (Rdc/Be), de groep rond Dinozord (Congo RDC - KInshasound) en David Bovée (oa Think Of One, S.W.A.N.) krijgt begin dit jaar vorm tijdens een eerste werksessie in Kinshasa.  Het blijkt een vruchtbare tandem, na één maand tijd zijn twintig demo's ingeblikt en sindsdien laten ze elkaar niet meer los. De band wordt nu vervoegd door een oerstevige ritmesectie: Mirko Banovic en Sam Gysel (beiden oa Arno).

Het zijn heerlijk rauwe, urbane klanken met een onweerstaanbare hedendaagse groove. Même le pape va bouger la tête! Ca va chauffer!

line-up:
Dinozord (zang)
David Bovée (gitaar, keyboards)
Mirko Banovic (bas)
Sam Gysel (drums)

soundcloud

Tags : Concert

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News