Agenda

03.02.23

haunted folklore

Mariachi + Lise Barkas + Bloedneus & De Snuitkever

Muziek

RECYCLART 13-15 Manchesterstraat B1080

Een avond vol tintelende vibraties, psycho-akoestische verwarring en bezwerende geluidstexturen. Drie solo performers op gitaar, doedelzak, draailier en aulos verkennen de grenzen van hun instrument en zullen je nekharen niet onberoerd laten.

 

MARIACHI 

Nina Garcia bewandelt een weg die slingert tussen de wereld van geïmproviseerde muziek en noise. Haar uitrusting is beperkt: een gitaar, een pedaal, een versterker waarmee ze de chaos doorzoekt en  het ongehoorde naar boven te haalt. Voor haar solo als Mariachi gaat de aandacht uit naar het gebaar en het onderzoek naar het instrument, de resonanties, de grenzen, de onzuiverheden, de hoorbare grenzen. Feedback, gekraak, kortsluiting, impacts, harmonieën, gewrongen noten en bij toeval bijna perfecte akkoorden. Meer duet dan solo verbluft deze performance door een mix van technisch meesterschap en totale vrijheid. Een samengaan van wreedheid en tederheid, twee gespannen lijven die zoeken naar een choreografie van rauwe poëzie.


+

BLOEDNEUS & DE SNUITKEVER

De Aulos is een oudgrieks dubbelrietinstrument dat 2000 jaar geleden duchtig werd bespeeld door saters en andere deugnieten, maar nu vooral nog muziekarcheologen wild maakt. Ware het niet dat Lukas De Clerck er als Bloedneus en de Snuitkever sinds enkele jaren op circulaire wijze nieuw leven in blaast. Een lopend onderzoek naar het materiaal en de vorming van de rieten geven hem rechtstreeks toegang tot de ziel van het instrument, resulterend in sets vol destabiliserende drones en oto akoestisch tijdreizende tintelingen.

+

LISE BARKAS

Lise Barkas is een draailier- en doedelzakspeelster uit Straatsburg. Ze brengt nieuwe oude muziek met harde, hoge sounds, boventonen, drones en uitgebreide technieken. Bijna gedurig beweegt ze zich in de risicozones van deze gevoelige instrumenten, en wekt zo een klankwereld van toevallige melodieën, beating tones en onstabiele slaapliedjes tot leven.

 

 

19:00 Doors
20:00 Start
Pay What You Can


__

 

FACEBOOK EVENT

__

 

Discrimination, abuse and harassment of any kind will not be tolerated. 
If you don't feel safe, please reach out to our staff. Look out for each other.

Tags : Concert / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News