Agenda

11.09.14

boekvoorstelling

MADAME MARTIN

Fotografie Buurt Literatuur

14:00 - free
rusthuis ter Ursulinen
Ursulinenstraat 6 

Namiddag gewijd aan Het Boek.

Madame Martin, haar grote wens.
Resultaat van een project door Recyclart en Cécile Hupin.

Verschillende jaren reeds is er een samenwerking tussen Recyclart en het tegenoverliggende rust- en verzorgingstehuis 'Ursulinen'. Eén van de recent gelanceerde projecten bestaat uit het realiseren van een droom van deze bejaarden: ietw wat ze nooit hebben kunnen verwezenlijken en wat voor hen een ultiem te bereiken doel vormt of een herinnering uit het verleden die ze opnieuw willen beleven. Een tocht op de motorfiets, een olifant willen aanraken, met Claude François willen spreken, mosselen eten aan de Noordzee.

Vanaf dan wordt alles in het werk gesteld om die droom te verwezenlijken.

In dit geval heeft mevrouw Martin de wens geuit om een boek uit te geven met haar gedachten en herinneringen. Vijfendertig pagina's waarin ze terugkijkt op haar leven, haar verlangens en haar idealen. Madame Martin is een eenzaat, ze heeft geen familie meer. Het is niet gemakkelijk om de draad van haar leven te volgen aangezien nogal wat episodes in mysterieuze nevelen gehuld zijn en sommige anekdotes elkaar tegenspreken. Een dynamische dame van 88 lentes op 7 maart 2014 die nog haar kopje thee met melk gaat drinken in het café op de hoek en gaat babbelen in de Delhaize. Een dame die muziek vervelend vindt en resoluut kiest voor stilte. Een dame die snel vergeet en haar kamertje volplakt met briefjes waarop ze neerschrijft wat ze niet mag vergeten.

Dit boek is een schat voor wie zich erin wil verdiepen. Een kostbare tekst voor een dame die als droom had haar gedachten te laten lezen.

Haar geliefkoosde woorden « Merveilleux » ! Haar geliefkoosde zin : « Tu ne peux pas savoir comment cela me fait plaisir » ! Haar grootste angst « Crois-tu que les gens vont comprendre mon texte ? »

in samenwerking met Bartleby & Co

Tags : Lezing / Tentoonstelling

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News