Agenda

08.02.23

STADPLURAAL

La queer life – domesticité, filiation, utopie w/ Astrée Duval

Architectuur & stedenbouw

RECYCLART 13-15 Manchesterstraat B1080

Hoe kunnen we ons bevrijden van het monolithische model van het kerngezin en de heteronormativiteit die in onze sociale en architecturale landschappen is gegrift? Geïnspireerd door anti-patriarchale en gender-fuck benaderingen van huisvesting, draait deze workshop rond een collectieve verkenning van wat queerness doet met onze huiselijke impulsen. Door middel van grafische en belichaamde experimenten delen en ontwikkelen we verhalen van verbondenheid en geven de contouren van feministische queer utopieën vorm.

Astrée Duval is een blanke transfem kunstenares die leeft tussen Brussel en Berlijn. Haar werk is veelzijdig en beslaat het gebied van literatuur, filosofie en kritische theorie, video- en internetkunst, performance en installatie, schilderen en kalligrafie, illustratie en fotografie, curatie, grafisch en webdesign. Haar huidige onderzoek richt zich op stedelijke politiek en mobiliteit, AI-esthetiek, queer verwantschap en huiselijkheid, transidentiteit, internet- en clubcultuur. Haar onderzoek naar queer communal housing en ouderschap heeft geleid tot het schrijven van een boek, "Queer Communal Kinship Now!", dat binnenkort verschijnt bij Punctum Books.

 

18:00-21:00 (atelier en FR)
Réservér(en): 
nora@recyclart.be
Max. 15 - Priorité aux profiles issus de minorité
Pay What You Can

 

STADPLURAAL is een format voor praktijken die ruimte produceren en onderzoeken met een sterke pluridisciplinaire oriëntatie. Er worden dialogen gecreëerd tussen actoren uit Brussel en elders (nationaal/internationaal) met een sterke focus op collectieve praktijken. De 2023-cyclus richt zich op het omgaan met onze huidige crises, het aanpakken van praktijken van care, commoning en samenzijn.

 

_

FACEBOOK EVENT

_

Discrimination, abuse and harassment of any kind will not be tolerated. 
If you don't feel safe, please reach out to our staff. Look out for each other.

Tags : Workshop

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News