Agenda

09.02.22

Import/Export

L'Architecture qui dégenre W/ Apolline Vranken

Architectuur & stedenbouw

RECYCLART 13-15 Manchesterstraat B1080

Feminisme en architectuur, een ontaarding van geschiedenis en ruimte.


Deze conferentie, onder leiding van architecte en onderzoekster Apolline Vranken (ULB), zal zich toespitsen op twee complementaire thema's: enerzijds genderstudies als instrument om een nieuw inclusief verhaal over architectuur te schrijven, en anderzijds de feministische bijdragen van architectuurtheoretici en praktijkmensen om onze gendergebonden ruimtelijke structuren te deconstrueren en een egalitaire stad op te bouwen. Het doel is een beter inzicht te krijgen in zowel de historische als de hedendaagse vraagstukken in verband met genderstudies en architectuur.

L'architecture qui dégenre is een platform dat de realistische utopie van feministische architecturen toont. L’architecture qui dégenre bevraagt de dominante orde en gevestigde regels en stelt nieuwe oplossingen voor. Gelijkheid en optimisme binnen onze muren, in onze huizen, onze straten, onze steden.

 

Doors 18:30
Start 19:30
3€

+ Soe(u)p(e) + Snacks 100% Vegan > 22:00

LEZING IN HET FRANS

_


 

_

Voor dit evenement moeten wij u om een Covid Safe Ticket vragen en is een mondmasker verplicht. Wees voorzichtig en neem je verantwoordelijkheid in deze sanitaire context. Dank om de maatregelen te respecteren. 

Tags : Lezing / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News