Agenda

06.01.23

kitten rhetorics #3

Kabaal ft. Br Laser + Eric Kinny + Sarah abd Ali + Lostsoundbytes

Muziek

RECYCLART 13-15 Manchesterstraat B1080

KITTEN RHETORICS is een ruimte voor opkomende experimentele en elektronische muziek uit Brussel en daarbuiten. Een actieve luistercontext voor de oren en het lichaam. Voor deze derde editie wordt Kitten Rhetorics herboren als een platenlabel gewijd aan de liefde en het leven van alternatieve, elektronische en experimentele muziek. Verwacht vanavond losgeslagen drumkits met contactmicrofoons, atonale dynamiek en desoriënterende klanken, naast een live film bestaande uit 201 houtgravures, extreme pop en sets die zinderen tussen techno, trance, breakbeat, expérimental, house, acid, reggaeton, ambient, nudisco & EBM.
 
 
 
KABAAL FEAT. BR LASER (LIVE EP RELEASE PARTY)
Met zijn soloproject KABAAL zoekt drummer Jakob Warmenbol onvermoeibaar de grenzen van zijn drumstel op door contactmicrofoons, een elektronische drummodule en een sampler te integreren. Met het verrassingselement als belangrijkste drijfveer voor zijn live geïmproviseerde composities, floreert hij in de hectische speeltuin van Dionysos tussen feedback en verwrongen samples, (a)tonaal en desoriënterend. Vanavond vieren we zijn eerste EP "Kéké" , die digitaal en op cassette uitkomt, tevens de eerste release van het gloednieuwe label Kitten Rhetorics.
 
+
 
We volgen een toeristische gids aan de voet van Mt Fuji in Japan, die probeert er het beste van te maken nadat hij geconfronteerd wordt met harde Tripadvisor-recensies over de berg. Met een even komische als dramatische aanpak is Happy Fuji News een surrealistische duik in de wereld van apps, geologie, toerisme, liefde en meer. Deze live bewerkte film van Eric Kinny bestaat uit uit 201 houtgravures, geschreven, uitgekerfd en geprint over de laatste 5 jaar. De prints worden getoond en bewogen op het ritme van een MIDI-gitaarsoundtrack van Raphaël Desmarets en de stemmen van McCloud Zicmuse, Siet Phorae, Molly Rex, Ma Clément, Alice Perez & Joey Wright.
 
+

LOSTSOUNDBYTES
Lostsoundbytes is een live performer, producer en oprichter van het cassettelabel Vastechoses. Zijn muziek, of liever sound-design, is gebaseerd op analoge synthesizers, modulaire systemen, drummachine en field recordings. Hij gebruikt graag geluidsexperimenten en zelf gegenereerde samples in zijn tracks. Van betoverende electro downtempo tot mutante dub/break, zijn muziek blijft evolueren.

+
 
Sarah Abd Ali is een geluids- en beeldend kunstenaar. Ze voedt zich met beelden en verhalen van tijdloze herinneringen en melancholische dromen. Ze is geobsedeerd door de rimpelingen van het licht op het wateroppervlak, en vaak doordrongen van het gevoel nergens te zijn. Vanuit deze indrukken stelt ze sets samen die schommelen tussen techno, trance, breakbeat, experimental, house, acid, reggaeton, ambient, nudisco & EBM.
 
 
 
20:30 Doors
21:30 Start
02:00 End
Pay What You Can
 
_
 
_
 
Discrimination, abuse and harassment of any kind will not be tolerated.
If you don't feel safe, please reach out to our staff. Look out for each other.

Tags : Concert / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News