Agenda

26.10.22

SCRIII / FSCHHH

Ini Vandervorst (BE) + Charlotte Bracke (BE) + Lynn Van Huynegem (BE) + Chloë Janssens (BE)

Podium Beeldende kunst

RECYCLART 13-15 Manchesterstraat B1080

Expo en performance in de lokalen van Recyclart Fabrik. De geluiden van de ateliers maken plaats voor het luisteren naar andere dingen. Organische elementen in dialoog met organische materialen en omgevingen over leven en wonen.

 

CHARLOTTE BRACKE
WHY DO YOU PUL.L SO HARD? is een installatie/ performance waar de link tussen het menselijk lichaam, ijdelheid en circulaire materialen onderzocht en verbonden wordt. Maar eveneens ook vervolgens ontbonden wordt en vergaat.

+

LYNN VAN HUYNEGEM
Zich afvragend hoe de dingen zich tegenover elkaar verhouden, onderzoekt Van Huynegem hoe verschillende, vaak natuurlijke materialen met elkaar en de mens reageren en welke sporen ze bij zichzelf en elkaar kunnen achterlaten. Het proces wordt deel van het werk.

+

INI VANDERVORST
Esperantolaan is een installatie van stalen sculpturen. De installatie verwijst naar alle levende materialen en organismen en stelt een biotoop voor, waarin infraroodlampen de objecten in een levende omgeving houden. Ze worden ondergedompeld in azijn om het groeiproces op hun huid op gang te brengen. Ini Vandervorst is een beeldend kunstenaar die filosofie gebruikt als de kern van haar praktijk, waarbij ze steeds onderzoekt welk medium, proces of techniek het meest geschikt is om deze gedachten om te zetten in het echte leven.

+

CHLOË JANSSENS
Chloë Janssens combineert verlangen en kennis uit klimaatactivisme en grafisch ontwerp, in een artistieke praktijk die de bodem onderzoekt als een site van plaats- en toekomstbepaling. Vanavond brengt ze de performance To dig my hands deep into the earth and listen (ENG / 70 min), over de grond van haar geboorteplaats: de Kempen. Ze observeert hoe haar voorouders de aarde bewerkten voor landbouw door obsessief koeienstront van de stal naar de akkers te brengen. Na de hongersnood begonnen we onze gronden te verrijken met kunstmest en radio-actief uraniumerts. Wat te doen met deze pulserende schep grond in onze handen? Een uitnodiging voor een dringende reflectie over hoe we ons verhouden tot de plaatsen die we bewonen. Voor deze performance experimenteren Chloë en haar alter ego Chelsea met rollenspel als een instrument voor collectieve besluitvorming over de geologische berging van hoogradioactief afval. Ze nodigt het publiek uit als mede-onderzoeker, op zoek naar instrumenten om de aarde te begrijpen. Een manier om onderzoek te voeren naar nieuwe openingen binnen een semi-fictieve realiteit.

Deze voorstelling is ontstaan in het kader van het postgraduaatprogramma van a.pass (Advanced Performance and Scenography Studies) in Molenbeek, Brussel.

  

17:00 Doors
18:00 Start
Pay What You Can


_

FACEBOOK EVENT

_

Discrimination, abuse and harassment of any kind will not be tolerated. 
If you don't feel safe, please reach out to our staff. Look out for each other.

Tags : Tentoonstelling / Opvoering / Artistieke tussenkomst / FABRIK / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News