Agenda

26.06.14

RECYCLART HOLIDAYS 2014

IN VITRO JUNI

Muziek Fotografie Film & video Buurt Hout & metaal Keuken

18:00 > 01:00
free 

DJ SEBCAT & DJ DUCKFOOD

Openair Djset: sounds from the global underground

19.00>22.00
buiten

FUTÉBOL > COPA DO MUNDO
COREIA DO SUL - BÉLGICA

groot scherm

Op weg naar de werelbekerfinale geven onze Rode Duivels partij aan de vinnige Zuid-Koreanen. Wij zijn motivé en projecteren de wedstrijd op groot scherm. Caxirolas toegelaten!  

22:00
buiten

LA FANFARE DU BELGISTAN
concert

Officiële marskapel van een ingebeelde natiestaat (een hypothetische enclave ten oosten van België) schuimt deze bende ongeregeld de denkbeeldige omtrek van hun rijk af: wervelende balkan- en zigeunerdeunen, afro-amerikaanse pistes en noordafrikaanse ritmes, nomadische funk en ontwrichte jazz. Dit alles resulteert in de Belgistaanse groove, die tegelijk vertrouwd en stekelig in de oren klinkt. In deze alles verzengende draaikolk zuigt dit gezelschap elk publiek mee naar de eindeloze steppes van feestelijke trance, waar ze tot dansen gedoemd zijn. Dit is dan ook het enige vereiste visum voor een bedwelmend bezoek aan Belgistan.

23:45
zaal

EXTRA FORT
fotografie

Gedurende deze nu roemruchte avonden krijgen fotografen een 'carte blanche' waarbij ze gedurende een uur zowel hun werk als dat van andere fotografen tonen. Het is hen ook toegestaan om andere paden of media te verkennen en af te dwalen van de uitgestippelde fotografische routes. Zoals daar zijn: bonzaikweek of homegrown, een filosofisch tussenspurtje, loodgieterij of andere huis- tuin- en keukenvlijt. Genoeg stof voor interactie tussen publiek en kunstenaar.
Heden twee fotografen: Sylvain Cousinet-Jacques, vers afgestudeerd aan de Ecole Nationale Supérieure de la Photographie (Arles), stelt vragen omtrent een iconografie die eigen is aan een bepaald territorium en de personages die erin rondwaren. Van muitende Amerikanen tot de Spaanse onroerend goedcrisis speelt hij met de ijkpunten van onze perceptie. Terwijl hij zich inschrijft in het fotografisch documentaire genre, verkent hij tezelfdertijd de grens met andere disciplines (geluidsinstallaties, video).
Zijn werk werd vooral tentoongesteld in het BAL, in Paris Photo en Galerie du Jour agnès b., Salon de Montrouge, het festival Kyotographie in Kyoto (2013)en Rencontres d’Arles (2012).
Tweede presentatie is van de Brusselse fotografe France Dubois. Zij zal met 'Insides' haar residentie van twee maanden in Japan toelichten. Dit werk bevraagt het collectief geheugen van een plek doorheen de persoonlijke herinneringen van zijn bewoners. Voor dit project heeft ze samengewerkt met de bewoners van de prefectuur Yamaguchi. Elf families selecteren betekenisvolle beelden uit hun familiealbums. Deze beelden vermengen zich met beelden die France Dubois zelf nam en worden geprojecteerd met een mix van Japanse en Europese schriftuur.

http://www.couzinetjacques.com/

Galerie Foucher-Biousse (La Galerie Particuliere)

Dans le cadre de Summer of Photography Bozar 

deuren 19:30
projectie 20:00 - free
Studio Marcel
Ursulinenstraat 13 

CADAVRES EXQUIS
keramiek, installatie en performance

Céline Bachelot is een veelzijdige  kunstenares met palmares: keramiek, schilderijen, tekeningen, performance… Met haar camionette brengt ze uit Frankrijk haar oven mee om u haar wondermooie keramiek te tonen.

www.cadavresexquis.be

18:00
initiatiestage 26.06 > 06.07  info > 0475 534769
vitrine 7
Ursulinenstraat 7

E² > SONGES DIFFERES
 tentoonstelling

Finissage expo met de onvermijdelijke Dj Chaaak

Geheel en al gehuld in een hagelwitte toga is deze man, ook gekend als ‘the white guru’ in staat om 45-toeren van Paul Severs te veranderen in konijn met pruimen ! Hij kan toogklevers losweken van hun favoriete meubel en pilaarbijters een tandje laten bijsteken. Waarom : omdat hij jullie gehypnotiseerd heeft.

18:00 > 01:00
atelier 5
Ursulinenstraat 5 

Tags : Concert / Feest / Workshop / Tentoonstelling / Vertoning / Kunstenaarsverblijf / In-Vitro / Holidays

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News