Agenda

01.12.21

architalk

IMPORT/EXPORT : SUÈDE 36 (B) w/ CHLOÉ SALEMBIER (B)

RECYCLART 13-15 Manchesterstraat B1080

Architalk over de verandering van de Heyvaertwijk via haar openbare ruimte. Tussen urbanisme, territoriale identiteit en haar relatie tot de sociale context. Hoe stedenbouw en sociologie met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk zijn.


SUÈDE 36
Het kantoor dat werd opgericht in de rue de... Suède 36 in Sint-Gillis, is nu gevestigd in Vorst op de Van Volxemlaan op de benedenverdieping van een passief gebouw met de naam "Brutopia". Hier ontwikkelen de architecten projecten en denken na over het beheer van de stad. Een eclectisch en geografisch wisselend kantoor dat vaak beroep doet op overleg om zijn analyse en creativiteit te ondersteunen en de complexe werking van de stad bestudeert vanuit verschillende projectschalen, bij de uitwerking van contracten voor duurzame wijken (Reine-Progrès, Rouppe, Parvis-Morichar), maar ook via meer specifieke studies: winkelwijken, openbare ruimten, masterplan, stadsvernieuwing, studies in het kader van woon- en openbare ruimte. Met bijzondere aandacht voor kinderen en jongeren zijn hun projecten rijk en gevarieerd: openbare pleinen (Jette, Molenbeek, Brussel-Stad, Sint-Hubertus), wegen & waterbeheer (Rue lahaye, Rue Wayez), zachte mobiliteitsroutes (Le Pietro de Molenbeek, wijk Écluse, Maillage ludique Saint-Gilles), openbare ruimten & duurzame wijken (Tivoli), parken (Porte de Ninove, Duden, Marconi, Leuven), speelplaatsen (Botanique, Woluwé, Bonnevie, Pierron, Vorst, Manage, Sint-Gillis, Leuven), of het "manifest"-project van Walking Madou.


CHLOÉ SALEMBIER
Chloé Salembier is doctor in de antropologie, docent en onderzoeker aan de Faculteit Architectuur van het LOCI en aan het Onderzoeksinstituut Landscape, Architecture, Built environment (LAB) van de UCLouvain. Zij is medecoördinator van de onderzoekseenheid Uses&Spaces. Haar onderzoeks- en onderwijsmethodologieën zijn gebaseerd op een verlangen naar transversaliteit tussen de menswetenschappen, architectuur en stedenbouw. Haar voornaamste denkpistes zijn gender, huisvesting en het gemeengoed. Ze is ook medeoprichtster van de Brusselse vereniging Angela.D, die zich inzet voor de toegang van vrouwen tot huisvesting.


DOORS 19:30
START 20:30
3€

LEZING IN HET FRANS
SOEP + HUMUS + BROOD 4€


-


FACEBOOK EVENT

_

 

Voor dit evenement moeten wij u om een Covid Safe Ticket vragen en is een mondmasker verplicht.


Tags : Lezing / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News