Agenda

07.10.23

w/ Angela.D + MORGANE GARCHER + ANNABELLE HOFFAIT + CHRIS THIRY

Huisvesting voor alleenstaande vrouwen

   

 RECYCLART 13-15 Rue de Manchester B1080

 
 

In Brussel zijn eenoudergezinnen, voornamelijk bestaande uit vrouwen met kinderen, een van de sociale groepen die het meest te lijden hebben onder huisvestingsproblemen. Het Fem's-project brengt 7 alleenstaande vrouwen samen die als ambitie hebben een woongemeenschap te creëren waarin een collectief leven wordt georganiseerd op basis van hun specifieke situatie en de daaruit voortvloeiende behoeften. Concreet willen ze in hun woongemeenschap een architectuur ontwikkelen die deelname aan huishoudelijke taken en zorg (voor kinderen, maaltijdbereiding, zorg voor naasten, enz.) bevordert, sociale verbindingen creëert en organisatie mogelijk maakt om meer tijd en mentale en sociale beschikbaarheid te vinden, dit alles met financiële stabiliteit en huisvesting als basis.
Het project is momenteel in aanbouw en de groep wordt begeleid bij hun overwegingen over de architectectonische en collectieve organisatorische vereisten van zo'n project.
Op het programma staat een presentatie van het project door leden van de groep en een discussie over de criteria die in overweging moeten worden genomen voor een collectieve woongemeenschap bestaande uit alleenstaande ouders.

___

15h: ontvangst

16h - 17h30 : presentatie en discussie (FR)

17h30 - 19h : snack en informee discussies

Gratis op inschrijving: https://forms.gle/j8pcDgU6McYmtw199

___

 Kinderopvang is mogelijk: stuur een e-mail naar het volgende adres: info@angela-d.be met de naam van het kind en de leeftijd, zodat we ons zo goed mogelijk kunnen organiseren.

___

Met bijdragen van:

SIGITA KAIRYTE, SARAH ROGGEMAN, KATRIEN VAN CAPPELLEN EN ANAÏS TIMMERMAN: Alleenstaande moeders, studenten of werkende vrouwen, en leden van het Fem's-project.

MORGANE GARCHER:
In het kader van haar Master in Architectuur aan de Université Catholique de Louvain (UCL) heeft Morgane nagedacht over huisvesting voor alleenstaande ouders in het Brussels Gewest. Haar afstudeerwerk richt zich op het zoeken naar oplossingen om aan hun specifieke behoeften te voldoen, waarbij ze de rol van architecten en de architectonische conceptie van huisvesting ter discussie stelt. Om een antwoord te bieden op deze kwestie, heeft ze samengewerkt met de vereniging Angela.D aan het gedeelde woonproject FEM's. Als resultaat van dit onderzoek stelt ze een gedeeld woongemeenschapsproject voor dat de bewoners centraal stelt, om flexibiliteit en aanpasbaarheid aan de behoeften van alleenstaande ouders te bevorderen, en tegelijkertijd een innovatieve gemeenschapservaring te bieden.

ANNABELLE HOFFAIT:
Annabelle werkt bij de vereniging 'architecture qui dégenre', die zich bezighoudt met stedelijke planning, openbare en private ruimte, en architectuur met aandacht voor gender. Ze heeft de FEM's-groep begeleid in hun overwegingen over de architectonische aspecten van het project, door privé- en gemeenschappelijke ruimtes te ontwerpen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de bewoners.

En als facilitator,

CHRIS THIRY: Journalist en bestuurder van Angela.D

___

 

FACEBOOK EVENT

 

___

 

 

 

 

 

 

 

Tags : KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News