Agenda

04.11.21

Heels for men w/ Mark Bryan + Annelies Wouters + John Boy

RECYCLART 13-15 Manchesterstraat B1080

Een avond rond genderless fashion. Gesprekken, installaties, nieuwe collecties, open vragen. Gemodereerd door Nina Poels & Medea Ghijsen, werkzaam bij Sophia, het Belgisch netwerk voor genderstudies.

MARK BRYAN (D)
he/him•straight, cis male, loves porsche & wearing heels & skirts daily
Zo luidt de instagrambeschrijving van Mark Bryan, die 40 jaar geleden begon hakken te dragen. We hebben het met hem over zijn positie en blik op mode, representatie en gender.

+ ANNELIES WOUTERS : SHOE BE OR NOT
Hedendaagse schoenen zijn vaak genderspecifiek of ze verwijzen naar een bepaald gebruiksdoel (sportschoenen, wandelschoenen, laarzen, badslippers,…). Met haar afstudeercollectie dook Annelies diep in haar eigen gevoelswereld om op basis daarvan schoenen te ontwerpen, vrij van gender- of gebruiksconnotaties. In kleurrijke pop-art stijl verwerkt ze visuele en symbolische vertalingen van gevoelens tot fantastische schoenen waarvan zelfs de hakken verwijzen naar haar manier van in het leven staan.

+ JOHN BOY
Performance: I WALK FAST CAUSE I’M FURIOUS
Sculpture: FAST AND FURIOUS

Onder invloed van nitro en bodybuilding tooien zij zich in hun mooiste carrosserie; een legering van lichaam en transportmiddel in relatie tot de straat, tot interacties. Schoenen als driftende banden, adem als een ronkende motor en woorden als acceleratie. Het performatieve en textielwerk van John Boy komt voort uit de verschillende processen die verbonden zijn met ornamentiek. Se regarder, pour s'appréhender se tolerer.

 

Vanaf 1 oktober is de toepassing van het CST (Covid Safe Ticket) verplicht voor massaevenementen. Voor meer informatie, klik hier.

 

Doors 19:30
Start 20:30
(Talk in English)

7€

+ 19:30–23:00 Food 100%vegan

 

FACEBOOK EVENT

Tags : KUNSTEN CENTRUM / BAR RESTO

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News