Agenda

06.11.19

archi talk

GREETINGS FROM TBILISI BY IRINA KURTISHVILI + ERIK-JAN OUWERKERK

Architectuur & stedenbouw

Recyclart | Manchesterstraat 13-15 | B1080

In november gaan we naar de Tbilisi, de hoofdstad en grootste stad van Georgië, de Kaukasusregio van de voormalige Sovjet-Unie. Vanwege haar ligging op het kruispunt tussen Europa en Azië en de nabijheid van de lucratieve Zijderoute was Tbilisi door de geschiedenis heen een twistpunt tussen verschillende wereldmachten. Onze gastsprekers voor deze avond zijn Irina Kurtishvili en Erik-Jan Ouwerkerk.

Irina is kunstenaar en curator. Ze onderzoekt en cureert op het gebied van architectuur en geschiedenis met de nadruk op Georgië. Irina schreef boeken en publicaties rond architectuur uit de 19e/20e eeuw in Tbilisi en het onafhankelijke Georgië. In 2018 was ze curator van de tentoonstellingen “Hybrid Tbilisi. Reflections on Architecture in Georgia” (DAM, Frankfurt am Main) en “Georgia in Five Stations” (Ringturm, Wenen).

Ze komt naar Recyclart om haar persoonlijke (en goed gedocumenteerde) visie over Tbilisi te presenteren, een promenade door oude en nieuwe architectuur, allemaal gefotografeerd door de Berlijnse fotograaf en medeplichtige Erik-Jan Ouwerkerk, die er ook zal zijn voor een duo-lezing!

 

19:00 Doors | SOEP + HUISGEMAAKT BROOD + HUMMUS = 4€
20:00 Talk
3€

Recyclart
Manchesterstraat 13-15, MolenbeekFacebook Event

Tags : Lezing / Vraaggesprek / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News