Agenda

31.07.15

RECYCLART HOLIDAYS 2015

GOING + OGOYA NENGO & THE DODO WOMEN'S GROUP + SCHNEIDER KACIREK + UMEME AFRORAVE + POTÉ + DJ MUKAMBO

Muziek

22:00 > 23:00 outside - free
23:00 > 05:00 - €5

Zaal (station)

Ursulinenstraat 25
1000 Brussel
Accès

Going, twee drummers (João Lobo ,Mathieu Calleja) en twee toetsenisten (Giovanni Di Domenico, Pak Yan Lau)  bouwen onweerstaanbaar een trance-inducerende klankmuur.
Ogoya Nengo werd in 1943 geboren aan de oevers van het Victoria meer in Kenia als Anastasia Oluoch. Ze groeide op als Dodo zangeres, zangers die boodschappendragers en commentatoren voor de gemeenschap zijn (ook tijdens trouw, begrafenis en bijeenkomsten). Reeds op haar dertiende kreeg ze omwille van haar uitzonderlijk zangtalent de naam ‘Ogoya Nengo (De Gelauwerde). Haar  debuutalbum "Rang’ala - New Recordings From Siaya County, Kenya" werd geproduced door Stefan Schneider (Mapstation , To Rococo Rot) en Sven Kacirek op Honest Jon’s. Schitterende en respectvolle samenwerking tussen rauwe vocals en percussie en electronica.
Umeme Afrorave, ‘Umeme’ betekent ‘bliksem’ in het Swahili en de heerlijke crossover van afrobeat met synthesizers van deze full live band zal je inderdaad treffen als een blikseminslag. Maar je kan het ook op een ander niveau interpreteren vermits ‘Umeme’ evenzeer ‘electriciteit’ betekent staat het ook voor de vermenging van meer traditionele soukous met vette electronische beats en synths. Soukous, drummachines, live drums en percussie zorgen voor een tropische clubsfeer.
Poté heeft zijn dj-naam te danken aan het feit dat hij staat voor ‘groot lawaai’. Het laatste jaar is hij ongetwijfeld een razend snel rijzende ster door zijn als semtex inslaande releases op het Black Gold label en zijn deelname aan ‘Upper Cuts’ van Enchufada. Zijn hevig hakkende dansbeats zijn doorspekt met soca-invloeden en stomende Angolese kuduro. Het leverde  hem steun en respect van groten als Toddla T (BBC Radio 1), B.Traits (BBC 1Xtra), Branko (Buraka Som Sistema), Artwork, Scratch Pevertz en Kutz. Hij zette in oktober Recyclart nightshop in vuur en vlam. Dit is electroclubbin’ anno nu.

22:00 > 23:00 GOING (outside – free)
23:00 > 00:30 DJ MUKAMBO
24:30 > 01:15 SCHNEIDER/KACIREK
01:15 > 02:00 OGOYA NENGO & THE DODO WOMEN'S GROUP
02:00 > 02:15 SCHNEIDER/KACIREK & OGOYA NENGO & THE DODO WOMEN'S GROUP
02:30 > 03:30 UMEME AFRORAVE
03:30 > 05:00 POTÉ

Tags : Feest / Jonction

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News