Agenda

22.07.21

RECYCLART HOLIDAYS #9

GLOW! + ZOO RO + ELODIE + LAURA CARVALHO + LAURENT BOUDIN + GIGA CARPETTE + PARAPLU + ARE WE EUROPE + CHOREO-GRAPHICS + GILBERT DESCOSSY + VEGAN RESTO + MARIE BENEY + MINIGOLF/PETANQUE

Recyclart | Manchesterstraat 13-15 | B1080

GLOW!

Popgroep ontstaan in Brussel in een big bang van glitter. LN, Stitch en hun vrolijke band van vuurvliegjes verlichten de nacht met een bedwelmend parfum van zoete waanzin. Zure teksten, pittige muziek en gepeperde dansmoves, watch out Beyoncé!

+

ZOO RO

Zoo Ro est arrivé, sans se presser, le grand Zoo Ro, le beau Zoo Ro, avec du flow mais sans grand chapeau.

+

LAURENT BOUDIN: 85

Stel je voor, het is 1985, we vervelen ons stierlijk. Een Bontempi van 1200 Belgische frank, een tweespoor cassetterecorder en een kerel die karaoke zingt op deze muziek. Maar is deze man niet een beetje oud? Logisch, hij wacht hier al sinds 1985!

+

DJ SET BY ELODIE

Elodie is al meer dan 20 jaar actief in de Brusselse alternatieve scene en begon met het organiseren van electro rock & garage avonden. Door de jaren heen is haar stijl gevoed door verschillende muzikale invloeden en schommelt tussen post punk, electro rock, no wave en new wave, garage, 60's fuzz, rythm'n'blues, kraut en psyche. Ze draait alleen met vynil en in haar collectie zit genoeg materie om je bezig te houden tot zonsopgang!

+

LAURA CARVALHO

LAURA_ AkiÓ-> PUTZfrau, is een multimediale installatie en performance, geïnspireerd op ervaringen als geïmmigreerde huishoudelijke hulp in Berlijn en de omgekeerde relatie: werkgever van een huishoudhulp in Brazilië. Gebaseerd op deze dubbelzinnige ervaring van werkgever en werknemer zijn, opent ze het debat over huishoudelijk werk, de opkomst van virtuele platforms die dit werk bemiddelen en de gevolgen van het coronavirus voor kwetsbare vrouwen die in deze sector werken. Het werk wijst er ook op dat ondanks de hoge status van kunstenaars als scheppers, deze beroepskringen veel gemeen hebben met huishoudelijk werk. Beiden worden nog steeds onderbetaald, krijgen te maken met stigmatisering, informaliteit, het ontbreken van rechten en sociale bescherming.

+

ARE WE EUROPE
THE QUEER ISSUE (10€)

Met de toenemende populariteit van pride parades, een aankomende gay Marvel superheld, en het verbazingwekkende mainstream succes van RuPaul's Drag Race, is de LGBTQ+ cultuur nog nooit zo alomtegenwoordig geweest. Maar er is een schaduwzijde aan dat glinsterende plaatje; van romantiek in videogames en openbare toiletten, tot vrijpostigheid in Young Adult-fictie tot de eeuwenoude derde-gendergemeenschap van Napels: dit magazine neemt je mee op sleeptouw door het Europese LGBTQ+-landschap in al zijn kleuren.

Are We Europe is een onafhankelijk Brussels medium dat vier magazines per jaar publiceert, aangevuld met multimediaverhalen. Are We Europe werd opgericht door vier vrienden als reactie op hun frustratie over de saaie en crisisgerichte berichtgeving over Europa in de nationale media en telt nu een vijftienkoppige redactie. Deze redacteuren werken nauw samen met een gemeenschap van meer dan 500 storytellers die bijdragen aan het magazine met beeld, woord en audio. Europa heeft journalistiek nodig die de brug spant tussen naties, generaties en identiteiten. Journalistiek die oplossingen voor onze gedeelde uitdagingen belicht, gericht op mensen.

+

PARAPLU

Bewegende geluidsscuptuur, volledig gemaakt uit onderweg gevonden, gerecupereerd materiaal en in onze zaal in klanken terug tot leven gebracht. De aftermatch van verleden en herwonnen levens, bedekt met een grote parachute gemaakt van gevonden paraplu’s.

+

POUVOIR-FAIRE: GIGA CARPETTE

POUVOIR-FAIRE zijn Margaux en Camille, kunstenaars en ontwerpers, die de overdracht van ambachtelijke knowhow hoog in het vaandel dragen. In staat zijn om dingen met je handen te maken is een superkracht. Hanteer hun ingenieuze tuftpistool en werk deze zomer mee aan een collectief oeuvre: de GIGA CARPETTE, jawel, een gigantisch getuft tapijt!

+

CHOREO-GRAPHICS

Getekende danspraktijk, lijntekeningen die een architectuur van sensitiviteit, gevoelens, en gewaarwordingen representeren en zo een map van de grens tussen het reële en de verbeelding vormen, uitgedrukt in richtingen, ritmes, en abstracte vormen. Nieuwe trajecten, nieuwe potentiële relaties krijgen vorm tijdens een residentie op onze binnenkoer, met als input en canvas de activiteiten op de site zelf. Gedurende vier dagen zal een CHOREO-GRAPHICS van Recyclart worden getraceerd.

Concept: Klaas Devos | Art. Practice: Klaas Devos & Zara Coussement | Support: Kobe Lootens & Recyclart Fabrik

+

GILBERT DESCOSSY: EXPO DÉJÀ 35 ANS 'EXTRAITS'

Lundi 23 septembre 1985, c'est l'automne, j'ai 39 ans, 5 mois et 11 jours, et j'ai décidé de commencer un oeuvre qui, je le souhaite, s'achèvera le jour de ma mort. Quotidiennement, où que je sois, je réaliserai une sculpture buccale en chewing-gum. Seul un cas de force majeure pourrait me faire rompre ce contrat. Quotidiennement seront notés à la plume et à l'encre,

- l'heure de la mastication
- l'heure de la naissance de la sculpture
- la date du vernissage de la sculpture
- les évènements personnels qui marqueront cette journée
- les évènements du monde qui attiront mon attention

Gilbert Descossy (°1946) maakt kauwgomsculpturen. Zijn mond, tong en tranden kneden en vormen een wereld van kleurrijk rubber. In 1985 beloofde hij zichzelf en zijn kaakspieren om elke dag een chiclette te sculpteren. Hij beeldhouwt 'en aveugle avec les mains dans les poches' zoals hij zelf zegt. Beginnend met eenvoudige volumes (ballen, blokjes, ringen) ging hij over tot spelen met de kleuren van de materie (tweekleurige vlechten, driekleurige kettingen....) maar ook letters en woorden, zinnen, cijfers, tekens, menselijke figuren, kruisbeelden, gezichten, fallussen en zelfs een portet van zijn vader). Dat resulteert ondertussen, 35 jaar later, in een hele verzameling werken, gemaakt over de hele wereld, tijdens zijn vele reizen en omzwervingen, telkens vergezeld van zorgvuldig neergeschreven dagboekdocumentatie, foto's, datum, uur en context. Voor deze expo in Recyclart zal hij een nieuw werk onthullen en een kleine presentatie geven over zijn werk, gevolgd door een overzichtstentoonstelling met een selectie werken, over de jaren heen bij elkaar gekauwd.

+

VEGAN RESTO BY BAR RECYCLART (18:00-21:00)

Onze Bar Recyclart tovert deze zomer weer heerlijke 100% bio en 100% vegan gerechten op uw hete bord.

+

EXPO MARIE BÉNEY

Marie Béney stelt onze relatie met het einde van de wereld in vraag, die ze in verband brengt met die van de dinosauriërs. In ons restaurant stelt ze een reeks schilderijen tentoon die onze verhouding tot de voorstelling van landschappen in de digitale en wetenschappelijke ruimte in vraag stellen. Ze verkent materialisatiemethoden zoals 3D-software, vertaald door schilderkunst. Het beeld dat we van de Jura hebben, spreekt over ons. Het weerspiegelt onze fantasieën over het einde van de wereld. Een simulatie van een toekomstig verleden. 

+

MINIGOLF/PETANQUE

Heel de zomer waan je je in het walhalla der bejaarden en sugarrush kleinkinderen. Onze foyer wordt een minigolf paradijs, jawel. Drop your callippo en focus voor de hole-in-one. 

 

17:00 DOORS
00:00 END
FREE (LIMITED CAPACITY | COME EARLY)

_

FACEBOOK EVENT

 

Met de steun van: 

 

Tags : KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News