Agenda

02.07.21

RECYCLART HOLIDAYS #4

GENERATOR + POXCAT CREW + WILLIAM JONES + THE PRACTICE OF DEMOCRACY + LOS NINOS COMEDY & MUSIC W/ AAGUILAA & DANIEL-RYAN SPAULDING + FORGOTTEN INFLATABLES + EXPO GILBERT DESCOSSY + VEGAN RESTO BY BAR RECYCLART + FOOT ! MATCH + MINIGOLF

Recyclart | Manchesterstraat 13-15 | B1080

GENERATOR

Generator stelt hun nieuwe album Don Quichotte voor. Echo’s uit Krautrock en de spaghetti westernsoundtracks van Ennio Morricone komen samen in dit instrumentaal kwartet (bas : Eric de Jonge - drums: Ruben Heurckmans - gitaren: Manu Ribot & Andy Heurckmans). Wie de gitaarsolo's gemist heeft de laatste decennia, open your ears widely.

+

WILLIAM JONES: LIVE FRESCO

Beelden van omzwervingen in stedelijk/peri-stedelijk gebied, samengebracht in tekeningen, vormen de humus voor het ontstaan van nieuwe landschappen, het in gang zetten van de verbeelding. William Jones zal live een fresco schilderen in dialoog met de vegetatie en de architectuur van onze binnenplaats, een echo van de directe omgeving, zowel in het onderwerp als in de ervaring van de ingenomen ruimte.

+

THE PRACTICE OF DEMOCRACY / AN ANALOGUE CAMPAIGN
Concept: Danae Theodoridou | Speech: Charlotte Couturier

Openbare toespraken vinden onverwachts plaats op plekken waar mensen elkaar ontmoeten. Deze keer worden de toespraken echter niet gehouden door politici, maar door burgers. Wat kan dit betekenen voor de democratie en de manier waarop wij samenleven? Vragen als hoe en wat beslissen we, hoe organiseren we onszelf enz. worden het uitgangspunt voor een uitwisseling van verhalen over de manier waarop we ons sociale samenleven begrijpen. Terwijl digitale vormen van burgerbetrokkenheid zich tegenwoordig vermenigvuldigen en snel, direct en abstract de massa bereiken, probeert de Analogue Campaign terug te keren naar de 'mond tot mond' microschaal, de politieke actie in lichamelijkheid, vooral in een tijd waarin dergelijke ontmoetingen ernstig worden bedreigd.

+

DEMOCRATIC DJ SET BY POXCAT CREW

+

GILBERT DESCOSSY: EXPO DÉJÀ 35 ANS 'EXTRAITS'

Lundi 23 septembre 1985, c'est l'automne, j'ai 39 ans, 5 mois et 11 jours, et j'ai décidé de commencer un oeuvre qui, je le souhaite, s'achèvera le jour de ma mort. Quotidiennement, où que je sois, je réaliserai une sculpture buccale en chewing-gum. Seul un cas de force majeure pourrait me faire rompre ce contrat. Quotidiennement seront notés à la plume et à l'encre,

- l'heure de la mastication
- l'heure de la naissance de la sculpture
- la date du vernissage de la sculpture
- les évènements personnels qui marqueront cette journée
- les évènements du monde qui attiront mon attention

Gilbert Descossy (°1946) maakt kauwgomsculpturen. Zijn mond, tong en tranden kneden en vormen een wereld van kleurrijk rubber. In 1985 beloofde hij zichzelf en zijn kaakspieren om elke dag een chiclette te sculpteren. Hij beeldhouwt 'en aveugle avec les mains dans les poches' zoals hij zelf zegt. Beginnend met eenvoudige volumes (ballen, blokjes, ringen) ging hij over tot spelen met de kleuren van de materie (tweekleurige vlechten, driekleurige kettingen....) maar ook letters en woorden, zinnen, cijfers, tekens, menselijke figuren, kruisbeelden, gezichten, fallussen en zelfs een portet van zijn vader). Dat resulteert ondertussen, 35 jaar later, in een hele verzameling werken, gemaakt over de hele wereld, tijdens zijn vele reizen en omzwervingen, telkens vergezeld van zorgvuldig neergeschreven dagboekdocumentatie, foto's, datum, uur en context. Voor deze expo in Recyclart zal hij een nieuw werk onthullen en een kleine presentatie geven over zijn werk, gevolgd door een overzichtstentoonstelling met een selectie werken, over de jaren heen bij elkaar gekauwd.

 +

ANOUK LEMM: FORGOTTEN INFLATABLES

Mijmerend over vervlogen zomerherinneringen, met een gat in zijn linkervin, ligt menig opblaasdolfijn op de zolder weg te sterven. Anouk Lemm geeft deze verweesden een nieuw leven. De opblaaskrokodil wordt een nieuwe salopet, en je oude zwembandjes komen samen in een extra strakke broeksriem! Al deze stukken en herinneringen zullen samenkomen in een strandwinkelvitrine in Recyclart, hoor de zee ruisen aan onze Molenbeekse voeten. 

 +

VEGAN RESTO BAR RECYCLART (18:00-21:00)

Onze Bar Recyclart tovert deze zomer weer heerlijke 100% vegan gerechten op uw hete bord.

 +

FOOT ! MATCH

Rode Duivels supporters, get ready! Bar Recyclart restaurant betuigt zijn volledige steun aan het nationale team dat deelneemt aan het Euro toernooi in juni! Ontdek de creaties van een gemeenschappelijke residentie van studenten van de Illustratieopleiding van de Académie royale des Beaux-Arts (ArBA-EsA) en inwonende kunstenaars van Créahm-Brussel (Créativité et handicap mental).

De kunstenaarsduo's: Willy De Smedt + Jeanne Verlhac | Nouzha Serroukh + Cheyenne Quévy | Ines Redha + Clémence Godier | Caroline Vandermeiren + Pauline Sarrazy | Diana Afsar + Chloé Pince | Alistair Poilvache + Anne Citron

Een tentoonstelling georganiseerd in het kader van het Picture Festival

 +

MINIGOLF/PETANQUE

Heel de zomer waan je je in het walhalla der bejaarden en sugarrush kleinkinderen. Onze foyer wordt een minigolf & petanque paradijs, jawel. Drop your callippo en focus voor de hole-in-one.

+

LOS NINOS COMEDY & MUSIC
W/ AAGUILAA & DANIEL-RYAN SPAULDING

Het Los Ninos party collectief is geen onbekende voor Recyclart. Getuige menig memorabel feest sinds 2014. Dit evenement wordt hun eerste op onze nieuwe locatie in Molenbeek en voor het eerst zal er geen feest zijn maar gaan ze voor een comedynight met de Kroatisch-Canadese comedian Daniel-Ryan Spaulding. Zijn intelligente culturele en sociale observaties, high-energy, en rauwe gevoel voor humor is wereldwijd berucht. Hij hielp vele fans door de lockdown met zijn online sketches. Van Israëlische gang bang wensen tot parodieën op het Berlijnse deejay leven en de nu beruchte Hilda und Helga, een zure traktatie. AAGUILAA omringt de stand up met zijn zachtste elektronische klanken. Hij is bekend als resident van de Vicuna parties en vele radioshows maar ook als oprichter van FFORMATT, wijlen venue in hartje Brussel, R.I.P.

EVENT FOR LIMITED AUDIENCE INSIDE > TICKETS VIA THIS LINK

 

 

17:00 DOORS
00:00 END
FREE (LIMITED CAPACITY | COME EARLY)

_

FACEBOOK EVENT

 

Met de steun van: 
  

Tags : FABRIK / KUNSTEN CENTRUM / BAR RESTO

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News