Agenda

28.04.22

GARAGE PIRATE

DANI COSMIC + NO HEAD ROOM + The Burmese Days + DJ Croquemachien + Le Bisous + Elsa Broustet + Tronches2cakes + Cee Fülleman + Eleonore Joulin + Victoria Palacios + Arianecollages + Mamy Market + Resto 100% Vegan

Muziek Beeldende kunst Keuken

RECYCLART 13-15 Manchesterstraat B1080

RECYCLART TOTAL EXPERIENCE
CONCERTS + EXPOS + PERFORMANCE + RESTO 100% VEGAN + ....


THE BURMESE DAYS ET SA GREAT DEPRESSION OF SUTRA (FR)

In het begin was er een roman van George Orwell, The Burmese Days. Uit deze verklaring van liefde voor exotisme hebben Jude Jr en Kaptain Kharma een gelijknamige groep gecreëerd. Een bepaald idee van de reis, datgene dat van achter de computer ontstaat, gevoed met audio- en visuele clichés, verboden dromen. In de loop van 3 experimentele LP's verbreedde het duo hun horizon van invloeden: van Afrikaanse pop uit de jaren 80 tot New Yorkse math rock en Japanse synthpop met als constante hun rockidentiteit.
Voor hun eerste album, The Great Depression of Sutra, ging het duo, nu een kwartet, een nieuwe uitdaging aan: het afsluiten van een verhaal dat begon als een stripverhaal. Een schijnbaar banaal superheldenverhaal vertellen dat het verhaal van de mensheid blijkt te zijn, verlies en vernieuwing. Nihilistisch, en dus diep humanistisch, is dit nieuwe type rockopera avontuurlijker dan ooit, en stelt het de relatie tussen kunst, 

+

DJ CROQUEMACHIEN (BE)

Voor dat hongertje op de dansvloer! Een zoute, korstige smaakervaring, gemengd met onbeleefde hitjes, alle sauzen, yes please!

+

LE BISOUS (FR)
C'EST PAS DU GÂTEAU

Een project rond taartdecoratie, versiering, kitsch, slechte smaak, mise en scène, gezelligheid, sociale relaties - wat is de rituele en symbolische rol van taart in ons leven? "C'est pas du gâteau" is een oeuvre dat installatie, performance, video, edities en andere decoratieve objecten combineert.
"Tapisserie" en "Patisserie", twee ambachtelijke praktijken die als niet essentieel worden beschouwd en geassocieerd met vrouwen en de huiselijke sfeer. Dit decor wordt door deze associatie ook het toneel voor een reflectie over gender en de legitimiteit van zogenaamde decoratief-artistieke praktijken.

+

 
Tekenen in volume: een mix tussen het huiselijke interieur, biechtstoel en tovertaart. 
 
+

TRONCHES2CAKES (BE)

In een tutorial ("how to make good selfies") leren we dat als we teleurgesteld zijn over ons eigen beeld op het scherm, dat komt omdat we ons onszelf vaak beter voorstellen dan in het echt. Maar ook de manier waarop we kijken naar iemand van wie we houden, vervormt, maakt trekken gladder, laat alles gloeien en glanzen.
Stel je voor dat door te veel van iemand te houden, onze blik een dosis magie in diens gezicht injecteert die zo groot is dat we die persoon willen opeten (de agressiviteit van het schattige, reeds present in de uitdrukking 'je bent om op te eten').
T2C decoreert taarten met gezichten, inspirerende portretten die de protagonisten vervolgens via het verorberen van hun tronie van de eigen schoonheid proberen overtuigen. Elke taart is op die manier een compliment en belichaamt een andere smaakervaring. Een avontuur voor de smaakpapillen en het ego.

+ SUPPORTS BY CEE FÜLLEMAN (BE/CH)

Cee Füllemann (BE/CH) werkt op het snijvlak van performance en beeldhouwkunst en is geïnteresseerd in het benadrukken van de ervaring van vormen en materialen als levende organismen. Samenwerking maakt deel uit van zijn proces en het werken aan een vloeiende overgang te tussen de vele vormen van collectief denken, individuele onderhandelingen en het een economie van nabijheid die zich verzet tegen dominante structuren.

+

VICTORIA PALACIOS (FR/BXL)

Als multidisciplinair kunstenares pendelt Victoria tussen verschillende media en praktijken en onderzoekt ze de relatie van autonome beelden, de affiniteit en verbinding tussen haar verschillende werken. Door middel van performances, decorontwerpen, schilderijen en geluidswerken verkent ze een rijk lexicon aan stijlen en motieven. Ze schildert op boeken en canvas, maar ook op crackers! Haar composities worden bewoond door groteske en theatrale personages, overdreven allures en texturen. In haar werk is een schilderij zeer zelden uniek, elementen en symbolen komen overal als knipogen terug.

+

ELEONORE JOULIN (FR)

Objecten tussen functionaliteit en beeldhouwkunst, ontstaan door onverwachte verbindingen, geworteld in de geschiedenis van kunst, architectuur en mythologie.

+

ARIANECOLLAGES (FR)
EXPO > 20.05

Spelen met context en emoties zonder deze te beschadigen. Door beelden intact te houden en tegelijk hun oorspronkelijke bedoelingen te transformeren brengen ze een boodschap over die een hand niet altijd kan tekenen, of die een camera niet in één shot kan vatten. Soms komen ze samen, plotseling voor elkaar gemaakt. Net als bij chemicaliën, lijkt hun ontmoeting voor de hand te liggen. Een beeld uitsnijden is er zorg voor dragen en het soms het leven geven dat het niet had, of de stem die het eerder niet kreeg.

+

MAMY MARKET
09:00-20:00 Car Wash West Coast

Een levend wezen, een onderzoeksproject, een reusachtige installatie die groeit en beweegt in beide richtingen. MAMY MARKET is een plek in de buurt waar mensen kunnen binnenwandelen. Ontdek verschillende werken in en rond de Manchesterstraat. Plattegrond en info vind je bij Recyclart.

 

18:00-21:00 Resto 100% Vegan
+ Vernissage Expo
+ DJ
Free

18:00 Doors
19:00-00:30 Expos + Perfos/Concerts
Pay what you can


_


FACEBOOK EVENT


Tags : Concert / Tentoonstelling / Artistieke tussenkomst / KUNSTEN CENTRUM / BAR RESTO

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News