Agenda

23.07.21

RECYCLART HOLIDAYS #10

CONTRA PUNCTUM TAKE OVER w/ AZERTYKLAVIERWERKE + MADBA + maud marique + NIKOMBA + LAURA CARVALHO + GIGA CARPETTE + PARAPLU + GILBERT DESCOSSY + VEGAN RESTO + MARIE BÉNEY + LUCAS ROGER + MINIGOLF/PETANQUE

Recyclart | Manchesterstraat 13-15 | B1080

 

CONTRA PUNCTUM TAKE OVER
W/ AZERTYKLAVIERWERKE + MADBA + NIKOMBA + MAUD MARIQUE

Brussels-based collectief, bestaande uit vijf personen met verschillende achtergronden, die elkaar gevonden hebben in dezelfde wens om ontmoetingsplaatsen te creëren tussen verschillende artistieke disciplines. Het project wordt gevoed door de superpositie van talenten, zintuigen en moods, een georganiseerde superpositie van verschillende melodische lijnen. Door de harmonie tussen deze verschillende stemmen, laten ze de polyfonie van genre en publiek klinken.

+

LAURA CARVALHO

LAURA_ AkiÓ-> PUTZfrau, is een multimediale installatie en performance, geïnspireerd op ervaringen als geïmmigreerde huishoudelijke hulp in Berlijn en de omgekeerde relatie: werkgever van een huishoudhulp in Brazilië. Gebaseerd op deze dubbelzinnige ervaring van werkgever en werknemer zijn, opent ze het debat over huishoudelijk werk, de opkomst van virtuele platforms die dit werk bemiddelen en de gevolgen van het coronavirus voor kwetsbare vrouwen die in deze sector werken. Het werk wijst er ook op dat ondanks de hoge status van kunstenaars als scheppers, deze beroepskringen veel gemeen hebben met huishoudelijk werk. Beiden worden nog steeds onderbetaald, krijgen te maken met stigmatisering, informaliteit, het ontbreken van rechten en sociale bescherming.

+

PARAPLU

Bewegende geluidsscuptuur, volledig gemaakt uit onderweg gevonden, gerecupereerd materiaal en in onze zaal in klanken terug tot leven gebracht. De aftermatch van verleden en herwonnen levens, bedekt met een grote parachute gemaakt van gevonden paraplu’s.

+

POUVOIR-FAIRE: GIGA CARPETTE

POUVOIR-FAIRE zijn Margaux en Camille, kunstenaars en ontwerpers, die de overdracht van ambachtelijke knowhow hoog in het vaandel dragen. In staat zijn om dingen met je handen te maken is een superkracht. Hanteer hun ingenieuze tuftpistool en werk deze zomer mee aan een collectief oeuvre: de GIGA CARPETTE, jawel, een gigantisch getuft tapijt!

+

CHOREO-GRAPHICS

Getekende danspraktijk, lijntekeningen die een architectuur van sensitiviteit, gevoelens, en gewaarwordingen representeren en zo een map van de grens tussen het reële en de verbeelding vormen, uitgedrukt in richtingen, ritmes, en abstracte vormen. Nieuwe trajecten, nieuwe potentiële relaties krijgen vorm tijdens een residentie op onze binnenkoer, met als input en canvas de activiteiten op de site zelf. Gedurende vier dagen zal een CHOREO-GRAPHICS van Recyclart worden getraceerd.

Concept: Klaas Devos | Art. Practice: Klaas Devos & Zarah Coussement | Support: Kobe Lootens & Recyclart Fabrik

+

GILBERT DESCOSSY: EXPO DÉJÀ 35 ANS 'EXTRAITS'

Lundi 23 septembre 1985, c'est l'automne, j'ai 39 ans, 5 mois et 11 jours, et j'ai décidé de commencer un oeuvre qui, je le souhaite, s'achèvera le jour de ma mort. Quotidiennement, où que je sois, je réaliserai une sculpture buccale en chewing-gum. Seul un cas de force majeure pourrait me faire rompre ce contrat. Quotidiennement seront notés à la plume et à l'encre,

- l'heure de la mastication
- l'heure de la naissance de la sculpture
- la date du vernissage de la sculpture
- les évènements personnels qui marqueront cette journée
- les évènements du monde qui attiront mon attention

Gilbert Descossy (°1946) maakt kauwgomsculpturen. Zijn mond, tong en tranden kneden en vormen een wereld van kleurrijk rubber. In 1985 beloofde hij zichzelf en zijn kaakspieren om elke dag een chiclette te sculpteren. Hij beeldhouwt 'en aveugle avec les mains dans les poches' zoals hij zelf zegt. Beginnend met eenvoudige volumes (ballen, blokjes, ringen) ging hij over tot spelen met de kleuren van de materie (tweekleurige vlechten, driekleurige kettingen....) maar ook letters en woorden, zinnen, cijfers, tekens, menselijke figuren, kruisbeelden, gezichten, fallussen en zelfs een portet van zijn vader). Dat resulteert ondertussen, 35 jaar later, in een hele verzameling werken, gemaakt over de hele wereld, tijdens zijn vele reizen en omzwervingen, telkens vergezeld van zorgvuldig neergeschreven dagboekdocumentatie, foto's, datum, uur en context. Voor deze expo in Recyclart zal hij een nieuw werk onthullen en een kleine presentatie geven over zijn werk, gevolgd door een overzichtstentoonstelling met een selectie werken, over de jaren heen bij elkaar gekauwd.

+

LUCAS ROGER - HJARNTVZRRR

Hjarntvzrrr is een grafisch en literair project gelanceerd sinds 2015 (en vorige zomer ook te gast in onze toiletten). Dit jaar leent onze vestiaire leent haar haken uit om kaders op te hangen die de hele maand lang zullen verschijnen en verdwijnen. Het idee van het project krijgt vorm zowel door de spontane creatie van teksten en beelden als door de enscenering van dit materiaal in fanzines en installaties. Een werk dat spontaan ontstaat en evolueert en daardoor onbeschrijflijk blijft voordat het vorm krijgt.

+

VEGAN RESTO BY BAR RECYCLART (18:00-21:00)

Onze Bar Recyclart tovert deze zomer weer heerlijke 100% bio en 100% vegan gerechten op uw hete bord.

+

EXPO MARIE BÉNEY

Marie Béney stelt onze relatie met het einde van de wereld in vraag, die ze in verband brengt met die van de dinosauriërs. In ons restaurant stelt ze een reeks schilderijen tentoon die onze verhouding tot de voorstelling van landschappen in de digitale en wetenschappelijke ruimte in vraag stellen. Ze verkent materialisatiemethoden zoals 3D-software, vertaald door schilderkunst. Het beeld dat we van de Jura hebben, spreekt over ons. Het weerspiegelt onze fantasieën over het einde van de wereld. Een simulatie van een toekomstig verleden. 

+

MINIGOLF/PETANQUE

Heel de zomer waan je je in het walhalla der bejaarden en sugarrush kleinkinderen. Onze foyer wordt een minigolf paradijs, jawel. Drop your callippo en focus voor de hole-in-one. 

 

17:00 DOORS
00:00 END
FREE (LIMITED CAPACITY | COME EARLY)

_

FACEBOOK EVENT

 

Met de steun van: 

 

 


 

Tags : KUNSTEN CENTRUM / BAR RESTO

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News