Agenda

30.06.16

CONJUNTO PAPA UPA (VE-live) + D.WATTSRIOT (GB-dj) + LOWDJO (BE-dj) + expo + food + workshops

Muziek Beeldende kunst Buurt Keuken

MUZIEK:

DJ PUBLIK: D.WATTSRIOT (GB - FUN’DA’MENTAL) & LOWDJO (BE)

Twee muzikale alchemisten ‘hors categorie’ hebben elkaar gevonden rond een wilde set met 45 toerenplaatjes: vinylpareltjes uit Kazakhstan, Turkije, Iran, Thailand, Australia, Brazilië en andere heerlijke uithoeken worden aan elkaar geregen tot een fonkelend snoer van 4 uur muziek.

Dave Watts (D.Wattsriot) heeft een indrukwekkende staat van 25 jaren dienst als zanger bij Fun’da’mental, co-curator voor Clandestinofestival (Zweden) en radiopresentator. Brusselaar Lowdjo is hier een graag gehoorde gast die pretentieloos wilde spontaneïteit aan diepgravende muzikale eruditie paart.

19:00 > 23:00
Buiten

CONCERT : CONJUNTO PAPA UPA (VE)

Een psychedelisch tripje met een voodoopriester als piloot in een jaren ’70 ruimtetuig dat je van het chaotische Venezolaanse urbane strand Camori Beach naar de grens tussen Angola en Congo brengt. Dick Dale is steward aan boord. Door krakende luidsprekertjes boort een Farfisa-orgeltje zich in je oor. Dit vijfkoppige project van Venezolaan Alex Figueira (van Fumaça Preta) combineert surf met funk en jaren ’70 Afro-Caraïbische muziek. Het geheel smaakt naar aguardiente en klinkt heerlijk fris en nostalgisch tegelijk. Duizelingwekkende tropische psychedelia!

Met: Alex Figueira (percussion, vocals) / Baldomero Verdu (percussion backing vocals) / Ibelisse Guardia Ferragutti (organ, synth) / Fabian Izurieta (bass) / Jean Jacques Rojer (guitar)

23:00 > 01:00 - free
zaal

EXTRA EXTRA:

RESTO OPEN !

Ons restaurant blijft open tijdens Ex Vitro en stelt een gevarieerde kaart voor met heerlijke vegetarische schotels. Reservering mogelijk.

18:00 > 21:00
Bar Recyclart

LA PLUS GRANDE KERMESSE DU MONDE

Kermis voor kleine en grote kinderen met een hoekje af, met workshops animatie, video en zeefdruk ; een mechanische muizenkoers ; vuurwerk vissen ; ballon scheren ; mollen verdrinken, loterij ; margarita-bar en een winkeltje met creaties en uitgaven van diverse kunstenaars.

+ Grand collage : op de voorgevel van Recyclart komt een mega-collage.

19:00 > 01:00 - free
Gallery 21
Rue des Ursulines(n)straat 21

My type of walk

Typografische wandeling met gids door de Marollen. In het Nederlands.

19:00 (max.1h) - free
inschrijfbureau: 02 502 57 34 / info@recyclart.be

PAIN PUBLIK 

workshop leren boerenbrood bakken
19:00 – free (inschrijving verplicht: 02 502 57 34, info@recyclart.be)

PIMP YOUR T-SHIRT

breng uw textiel mee om te laten zeefdrukken door AHAHA
20:00 – free

KWAF PUBLIK

gratis haarknipbeurt door onze huiskapper Phil
21:00 > 23:00 – free

DEAR PIGS: AU RETOUR

Dit pluridisciplinair team Brusselaars heeft een toren ontworpen, die als een baken op het plein voor Recyclart zal verrijzen. Zomerterras ? DJ-hok of vuurtoren met gecodeerde boodschappen voor treinreizigers en buren? Dit alles een beetje en waarschijnlijk nog meer.

De verschillende collectieven die deelnemen aan het festival hebben berichten en boodschappen bedacht die ze willen communcieren via de toren. Wekelijks, op donderdag, zal een andere boodschap verschijnen op het uithangbord bovenop de toren.

Aftrap door schrijver en dichter Antoine Boute.

BBQ

Voor de kleine honger: broodjes braadworst 

Tags : Concert / Tentoonstelling / Artistieke tussenkomst / In-Vitro / Holidays

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News