Agenda

29.09.22

Garage Pirate x Fête Wallonie-Bruxelles

CHARLÈNE DARLING (FR/BE) + NO MILK TODAY (FR) + GARANCE MIDI (BE) + MALOU RAULIN (FR) + LOÏSE ALLINE (FR) + ADÈLE PASQUIER (FR)+ AIDAN ABNET (BE) + MATHILDE ZIGANTE (FR) + INÈS GUFFROY (FR) + LE.BISOUS (FR)

Muziek Beeldende kunst

RECYCLART 13-15 Manchesterstraat B1080

CHARLÈNE DARLING (FR/BE)
De schijnbaar eenvoudige liedjes van Charlène Darling oefenen een stevige spanning uit die voortkomt uit stiltes en ongelukjes, met vocalen die toch vaak preciezer zijn dan ze lijken. Ook de teksten schommelen tussen cryptische poëzie en in your face. In haar live performances speelt Charlène Darling met allemans gevoelens, een ervaring ergens tussen ongemak en verleiding...

+

NO MILK TODAY (FR)
Gitaar/drum duo uit de Toulouse scene, bestaande uit twee jeugdvrienden. Hun muziek combineert de achtergrond en invloed van beiden: garage/psych en grunge/riot grrrl. Het resultaat is een lo-fi geluid met soms dissonante 90's tonen, waarop de twee leadzangers reageren of intermeneren. Lichte en energieke grunge pop, doorspekt met snaarachtige gitaar en vocale harmonieën die Sleater Kinney niet zou hebben misstaan. Un jus d'orange en plein été.

+

GARANCE MIDI (BE)
Garance Midi schrijft liedjes in het Frans in haar kamer in Brussel. In de herfst van 2021 ontmoette ze een aantal geweldige mensen en muzikanten, die haar hielpen deze nummers met een publiek te delen. Samen maken ze zoete en intieme pop, hun eerste EP "Pelles et Perceuses" komt uit in september 2022.

+

MALOU RAULIN (FR)
In Malou's wandtapijten gebeuren dingen, zoals een wandeling waarin jij plots de held blijkt te zijn. Contemplatieve momenten, vakantieherinneringen of interieurscènes, tussen droom en figuratieve landschappen, die u volgens uw eigen interpretaties op verscheidene dwaalsporen zullen leiden.

+

LOÏSE ALLINE (FR)
Loïse Alline is een multidisciplinaire Franse kunstenares die leeft en werkt tussen Brussel en Parijs. Schommelend tussen schilderkunst, beeldhouwkunst, installatiekunst en geluidspoëzie, beweegt ze zich in een kleurrijk en naïef universum, dat het alledaagse leven en surrealisme combineert. Loïse Alline laat zich inspireren door het echte leven, menselijke relaties, spontaniteit, de angst om volwassen te worden maar ook om achteruit te gaan... Alles besprenkeld met een vleugje wrange humor en cynisme.

+

ADÈLE PASQUIER (FR)
Adèle Pasquier studeerde communicatie in Bretagne en grafische vormgeving in Brussel. Deze atypische weg voedt haar praktijk, laverend tussen schrijven, beeldhouwen, performances en onderzoek naar sociologische en semiologische vragen. Deze zoektocht brengt haar langs verschillende media, met interpretatie en delen als de hoekstenen van haar onderzoekswerk. Haar doel is het oneindig communiceerbare te bereiken, gebaseerd op het principe dat alles communicatie is.

+

AIDAN ABNET (BE)
Als textielontwerper en kostuummaker is Aidan Abnet geïnteresseerd in het ruimtelijk gebruik van textiel en de interactie met de mens. Zij ziet textiel, van het creatieve proces tot het resultaat, als een soort choreografie waarbij techniek, performance en sensibiliteit samengaan.

+

MATHILDE ZIGANTE (FR)
Mathilde Zigante is beeldend kunstenares met een bijzondere belangstelling voor design, beeldhouwkunst en scenografie. Ze nodigt het publiek uit in installaties die bestaan uit kamers met architecturale codes, ontworpen om aangeraakt, gebruikt of bewoond te worden.

+

INÈS GUFFROY (FR)
Multidisciplinair kunstenares die woont en werkt in Brussel. Door haar onderzoek en haar werk stelt zij de status van de kunstenaar en die van de toeschouwer in vraag, soms door gebruik te maken van reproductie, leugens en kopieën, spelend met ruimten tussen-in.

+

LE.BISOUS (FR)
Le bisous houdt van grote taarten, humor, patronen, kitsch, de onderwaterwereld en dolfijnen. Een tentoonstelling als een vrolijke kisth-ansichtkaart, ruikend naar smeltende zonnecrème.18:00-22:00 resto 100% Vegan
+ Vernissage Expo

19:30 Doors
20:30 Start
Free


_

FACEBOOK EVENT

Tags : Concert / Tentoonstelling / Artistieke tussenkomst / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News