Agenda

11.07.14

RECYCLART HOLIDAYS 2014

BRASS, BEATS & BALTIC BALKAN

LA KLINIK DU DOCTEUR POEMBAK (BE)
+ SKANGOEROES (BE)
+ HACKNEY COLLIERY BAND (UK)
+ BALTIC BALKAN (LT)

Muziek

22:00 > 24:00 LA KLINIK DU DOCTEUR POEMBAK (BE – live)
24:00 > 01:15 SKANGOEROES (BE - live)
01:30 > 03:00 HACKNEY COLLIERY BAND (UK - live)
03:00 > 05:00 BALTIC BALKAN (LT - dj)  

De kleurrijke wijkfanfare La Klinik du dr. Poembak haalt het koper boven voor een ongepoetst maar schitterend feestje. Ze zijn vaste gasten op de Holidays niet alleen omdat ze de sympathiekste  Marollenfanfare zijn maar ook omdat ze nu al twee jaar repeteren in onze Studio Marcel en dus zowat ons huisorkest zijn: jaren 80/90 hits, latino vibes, tango, jazz, gipsy, en good vibes! 

22:00 > 23:00 – free
buiten

Een brassband die de oude traditie van de Britse koolmijnersfanfares vezoent met covers van vroege electronica dance klassiekers van o.a. The Prodigy: voor deze even onwaarschijnlijke als explosieve mix moet je bij The Hackney Colliery Band zijn.
Pak een scheut New Orleans met happen balkanblazersgeweld, hiphop-energie en ska-branie, meng met schitterende fanfare-hertalingen van Jay-Z of The Prodigy en je krijgt een cocktail die al even gevarieerd is als de buurt in Londen waarnaar deze fanfare genoemd is.
Deze brok semtex speelde op de slotceremonie van de Olympische Spelen in 2012, jamde met wijlen Amy Winehouse en blaast regelmatig het de pannen van het dak in de intimiteit van een club. Nu dus in Recyclart (gelukkig hebben we geen pannen).

http://www.youtube.com/watch?v=K0yduvTqOa4
https://soundcloud.com/wahwah45s/sets/hackney-colliery-band-common
http://www.hackneycollieryband.co.uk 
http://hackneycollieryband.bandcamp.com/‎

Vanuit planeet ska, ziehier wezens die gelaafd werden aan de tepels van reggae, latino, punk en …euh, ska: de Skangoeroes! Een meer dan polyglotte zangeres (wij hopen hetzelfde van uw glotten) doet de medemensen bewegen zoals alleen muzikale buideldieren dat kunnen doen.

Baltic Balkan (Lit), drie man een hondenkop verschenen in 2008 aan de einder van Baltische clubscene: Lencas, Namas, Marulis en de iconische hond Pitchka (wiens portret bij elke Balkan party aanbeden wordt). Het ging steil opwaarts voor de 2 dj’s + MC met hete clubnachten o.a. in Parijs en Frankfurt maar ook op het Joods festival in Krakau, de Nuit Blanche in Amiens en op Volt 2011 naast hun helden van Mahalai Rai Banda, Parno Graszt en The No Smoking Orchestra (Kusturica). Twwe jaar geleden verscheen hun debuut ‘Katapulta’ op Maasto (Finland): explosieve balkan / gypsy / klezmer  met minimale post brass van Banda Dzeta.  Remixes tonen hun brede interessesfeer:  Canalh uit Toulouse (new cumbia) , Ckrono en Litouwse DJs Boyfriend,  DJTito (Ljubljana) en DJ SuperStereo uit Budapest (dubstep, kuduro, folkstep).

23:00 > 05:00 – 5 euro
zaal

EXTRA FORT
CHARLOTTE LYBEER – SARAH VAN MARCKE
fotografie 

Het werk van Sarah Van Marcke focust op de relatie van mensen en de openbare ruimte. Haar beelden en videos zijn vaak het resultaat van performances met dit dualisme als thematiek.
Sinds 2003 fotografeert Charlotte Lybeer haar ervaringen van het dagelijkse leven in een hyper artificiële wereld.

doors 19:30 / projection 20:00 – 3 euro
Studio Marcel

EXTRA

Ô BXL
Bierviltjes beschilderd door Brusselaars voor Brusselaars.
19:00 > 00:00
Bar Recyclart

JAJAJA
haren, planten, tattoo, tombola
19:00 > 01:00
vitrine 21

CADAVRES EXQUIS
muziek, expo, kleding
19:00 > 01:00
vitrine 7

E² - MODULAR ACIIIIIIIID PARTY!
Een avond rond de modulaire synthesizer met twee ervaringsdeskundigen : de Brit Headcleaner (Rephlex) en Luikenaars OSICA.
19:00 > 01:00
vitrine 5

EXTRA EXTRA

BBQ BIKE
Barbecue voor het volk
21:00 > 02:00 - 1 portie = 4 euro(s)
buiten

PIZ-AZIZ
Pizza voor het volk
21:00 > 02:00
buiten 

Tags : Holidays

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News