Agenda

04.07.14

RECYCLART HOLIDAYS 2014

BANGKOK, BO, BRUSSELS, B-MOVIE & BRUTAL MUSIC

PARADISE BANGKOK MOLAM INTERNATIONAL BAND (THAI - live)
+ KRIMINAL HAMMOND INFERNO (BE - live)
+ MAGA BO (US/BR)
+ DOM THOMAS (UK)
+ LOWDJO (BE)
+ LAPIN CRU (BE - live)

Muziek

22.00-23.00 Lapin Cru (Be) - free
23.00-24.00 Dom Thomas (Be)
24.00-01.00 Kriminal Hammond Inferno (Be)
01.15-02.30 Paradise Bangkok Molam International Band (Thail)
03.00-04.00 Maga Bo (US/Br)
04.00-05.00 Dom Thomas & Lowdjo (GB/Be)

 

Dit Rauw Konijn zonder pruimen is een drum-gitaar duo uit Luik. Ze maken grimmige noiserock met hoog poëtische namen als “Pompier Flambé”, “Chewing Gum Malade” of “Serpent Puant”. Van zichzelf zeggen ze nog: “We zijn braaf, goed opgevoed en doen onze behoeften op de daartoe voorziene plekken”.
http://www.youtube.com/watch?v=W6-FALgwMkY&feature=em-upload_owner

22:00 > 23:00 - free
buiten

The Paradise Bangkok Molam International Band brengt Molam of heerlijk onweerstaanbare Thaïse feestmuziek  uit de jaren ’60 en ’70 in een aantrekkelijk sexy hedendaags kleedje. Als gevolg van het razend succes door de compilaties o.a. van DJ’s Maft Sai en Chris Menist en heruitgaves op labels als Finders Keepers en Soundway kreeg deze tijdloze feestmuziek (een mix van surf, funk, dance en Thaise melodieën)  opeens weer de aandacht die het verdiende en ging onze Thaïse liveband weer toeren. Bij de muzikanten: de krasse 72-jarige Sawai Kaewsombat op khaen (mondorgel) en Kammao Perdtanon of de ‘Jimi Hendrix van de Phin’ (thaïse luit). Deze twee iconen van de Molam-muziek - uit de arme Isan-regio - worden bijgestaan door jong thaïs geweld in de ritmesectie. Voor wie van pikant houdt!

Sawai Kaewsombat  (khaen)
Kammao Perdtanon (phin)
Phusana Treeburut  (drums)
Piyanart Kradsiri Jotikasthira (bass)
Chris Menist (congas)

http://www.youtube.com/watch?v=e9ABcbqZQFY

http://www.youtube.com/watch?v=2kJBf1fO28U
https://www.facebook.com/zudrangmarecordsthailand

Kriminal Hammond Inferno smeedt duivelse plannen om de wereld te overheersen en te onderwerpen aan de meedogenloze grillen van Kriminal Dan (Vale Tudo Freefight drummer), Diabolix Sim  (op de fles gegane staalgigant & organ addict) en Doktor Konstantin Zoog (Hallucinogetic Fungi Farmer). Ze reizen undercover door de kosmos en onderwerpen de nietsvermoedende massa’s met hun hypnotiserende – maar elke hersenactiviteit dodende – geluidsgolven, die in popdeuntjes en obscure Italiaanse Fumetti-soundtracks verscholen zijn. EXPECT NO MERCY!

http://www.youtube.com/watch?v=9LMselJt_2Y
https://www.facebook.com/pages/Kriminal-Hammond-Inferno/27728332092

Maga Bo (BR/US - live)
Diep in de Braziliaanse ritmes gedrenkt (maracatu, samba reggae, capoeira…), met donkere baslijnen en dikke lagen percussie; een voorbeeld van een vloeibare wisselwerking tussen organische en elektronische klanken, geïnspireerd door hip hop en de sound system cultuur. Deze naar Rio uitgeweken Amerikaan mixt piraatcassettes, veldopnames en obscure tracks tot een geheel van “globalised urban bass music”. Van hip hop en kwaito tot baile funk en jungle ragga tot en met vleugjes samba, rai, bhangra, cumbia, ethiojazz en verhakkelde elektronica.

Zijn ‘Quilombo do Futuro’ (2012) bracht hem ruime erkenning en sindsdien kwam zijn muziek uit op labels als Tru-Thoughts, Ninja Tune, Cumbancha, World Connection etc.

Dom Thomas heeft zich tot taak gesteld om boeiend maar obscuur muzikaal erfgoed van de ondergang te vrijwaren en vanuit de vergetelheid aan een nieuw publiek voor te schotelen. Hij was één van de drijvende krachten achter het team vinylarcheologen van het label “Finders Keepers” en is nu motor van het label “Brutal Music”. Hierop schitteren even bizarre als experimentele pareltjes uit historische avantgarde, populaire cultuur, B-films, retrofuturisme en andere delicatessen. Zijn collectie snijdt niet alleen doorheen de tijd maar ook doorheen de uithoeken van de wereld. LowDjo is zijn Brusselse muzikale evenknie en ‘partner in crime’ voor deze avond: hij is erudiet zowel op het gebied van hedendaagse (niet)westerse electronica als alle vintagestijlen.

23:00 > 05:00 - 5 euro
salle / zaal

EXTRA

Ô BXL
expo
Bierviltjes beschilderd door Brusselaars voor Brusselaars.

19:00 > 00:00
Bar Recyclart

E² - DEVIANCE ESTIVALE / ZOMERAFWIJKINGEN
expo + music

Sarah Fistole (schrijfster, schilder, tekenares) lanceert haar eigen magazine : le Gonzine, een « oestrogeen tijdschrift » dat alleen vrouwelijke auteurs publiceert. Ze raadt mannelijke auteurs aan zich te verkleden om gepubliceerd te worden.
Sarah Siry, twintigster uit Bordeaux tekent in de Wc’s, op de grond, op kasseien of op gras…
Muffin & Cœur Vert aan draaitafels. New Wave, novo, electropop, donker, blij, dans hard, dans vernissage !

 

Vernissage 18:00 > 01:00 – free
04.07 > 31.07 open van donderdag t/m zondag 15:00 > 21:00
vitrine 5

JAJAJA
haren, planten, tattoo, tombola
19:00 > 01:00
vitrine 21

CADAVRES EXQUIS
muziek, expo, kleding
19:00 > 01:00
vitrine 7

EXTRA EXTRA

BBQ BIKE
Barbecue voor het volk
21:00 > 02:00 - 1 portie = 4 euro(s)
buiten

PIZ-AZIZ
Pizza voor het volk
21:00 > 02:00
buiten 

Tags : Holidays

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News