Agenda

15.07.21

RECYCLART HOLIDAYS #7

AVALANCHE KAITO + ACTE BONTÉ + GARE DU MIDI + REBEL UP DJ SET + USUAL.NAME + GILBERT DESCOSSY + LUCAS ROGER + MARIE BÉNEY + VEGAN RESTO + MINIGOLF/PETANQUE

Recyclart | Manchesterstraat 13-15 | B1080

AVALANCHE KAITO

In 2018 ontmoet een Burkinese griot het Brusselse noisepunkduo Le jour du seigneur. Een volkomen ongewone combinatie, de perfecte gelegenheid voor de complete deconnstructie van alle voorkennis en de creatie van een heel nieuw speelterrein. We bevinden ons in de voorkamer van een krankzinnig universum tussen experimenten zonder vangnet en postmoderne grooves. Het trio Avalanche Kaito zijn hoeders van de traditie, eveneens nieuwsgierig naar alle mogelijke combinaties tegelijk. Le monde tel qu'il est, un monde de mouvement.

+

ACTE BONTÉ

Zusterlijk elektronisch muziekduo, gevormd in Brussel in 2017. Synthesizers - achtervolgd door een ruwe 9 volt stroom - vluchten in pop en experimentele composities. De machines krijgen hun eigen stem in vocodische duikvluchten en obsessieve loops. Hun gelijknamige eerste album, uitgebracht in 2020 op het Brusselse label Midi Fish, roept herinneringen op aan vergeten plaatsen, spoken op de vlucht of de bus, de nacht en haar flikkerende lichten.

+

REBEL UP DJ SET

It's the one, it's the only Sebje Bassleer. Bezieler van Rebel Up collectief/label, bekend in underground & werelduniversa in Brussel/beyond en op alle radiozenders, maar vooral trouw slachtoffer van dezelfde zonden als de onze: immer innemende grooves en andere meeslepende gevaarten.

+

SHERVIN KIANERSI HAGHIGHI & CHRISTIAN HANSEN
GARE DU MIDI, A CONCERT FOR SAMPLER AND CELLO

Duoconcertperformance, gebaseerd op opnames van vaak onopgemerkte, alledaagse geluiden. Een sampler creëert nieuwe texturen en interpreteert documentatie van verschillende levensvormen, infrastructuren, close-ups van mechanische voorwerpen, gesprekken, flarden muziek die opwellen uit winkeldeuren. Als antagonist neemt de cello de rol aan van de Foley stage; hij imiteert, onderstreept en papegaait het opgenomen materiaal en de sampletexturen, en neemt de rol aan van de niet-ingewijde buitenstaander.

+

USUAL.NAME

Als vers gediplomeerd circus-performer, gebruikt Laleshka Salas het lichaam om energie en beweging te communiceren. Door scherpe observaties speelt ze met het ritme en de choreografie van verschillende plekken en herdiffuseert zo de massa in de massa, de voyage in de voyage. Een lichamelijke spiegel, in al haar simpele, maar verpletterende kracht.

+

GILBERT DESCOSSY: EXPO DÉJÀ 35 ANS 'EXTRAITS'

Lundi 23 septembre 1985, c'est l'automne, j'ai 39 ans, 5 mois et 11 jours, et j'ai décidé de commencer un oeuvre qui, je le souhaite, s'achèvera le jour de ma mort. Quotidiennement, où que je sois, je réaliserai une sculpture buccale en chewing-gum. Seul un cas de force majeure pourrait me faire rompre ce contrat. Quotidiennement seront notés à la plume et à l'encre,

- l'heure de la mastication
- l'heure de la naissance de la sculpture
- la date du vernissage de la sculpture
- les évènements personnels qui marqueront cette journée
- les évènements du monde qui attiront mon attention

Gilbert Descossy (°1946) maakt kauwgomsculpturen. Zijn mond, tong en tranden kneden en vormen een wereld van kleurrijk rubber. In 1985 beloofde hij zichzelf en zijn kaakspieren om elke dag een chiclette te sculpteren. Hij beeldhouwt 'en aveugle avec les mains dans les poches' zoals hij zelf zegt. Beginnend met eenvoudige volumes (ballen, blokjes, ringen) ging hij over tot spelen met de kleuren van de materie (tweekleurige vlechten, driekleurige kettingen....) maar ook letters en woorden, zinnen, cijfers, tekens, menselijke figuren, kruisbeelden, gezichten, fallussen en zelfs een portet van zijn vader). Dat resulteert ondertussen, 35 jaar later, in een hele verzameling werken, gemaakt over de hele wereld, tijdens zijn vele reizen en omzwervingen, telkens vergezeld van zorgvuldig neergeschreven dagboekdocumentatie, foto's, datum, uur en context. Voor deze expo in Recyclart zal hij een nieuw werk onthullen en een kleine presentatie geven over zijn werk, gevolgd door een overzichtstentoonstelling met een selectie werken, over de jaren heen bij elkaar gekauwd.

+

LUCAS ROGER - HJARNTVZRRR

Hjarntvzrrr is een grafisch en literair project gelanceerd sinds 2015 (en vorige zomer ook te gast in onze toiletten). Dit jaar leent onze vestiaire leent haar haken uit om kaders op te hangen die de hele maand lang zullen verschijnen en verdwijnen. Het idee van het project krijgt vorm zowel door de spontane creatie van teksten en beelden als door de enscenering van dit materiaal in fanzines en installaties. Een werk dat spontaan ontstaat en evolueert en daardoor onbeschrijflijk blijft voordat het vorm krijgt.

+

VEGAN RESTO BY BAR RECYCLART (18:00-21:00)

Onze Bar Recyclart tovert deze zomer weer heerlijke 100% bio en 100% vegan gerechten op uw hete bord.

+

EXPO MARIE BÉNEY

Marie Béney stelt onze relatie met het einde van de wereld in vraag, die ze in verband brengt met die van de dinosauriërs. In ons restaurant stelt ze een reeks schilderijen tentoon die onze verhouding tot de voorstelling van landschappen in de digitale en wetenschappelijke ruimte in vraag stellen. Ze verkent materialisatiemethoden zoals 3D-software, vertaald door schilderkunst. Het beeld dat we van de Jura hebben, spreekt over ons. Het weerspiegelt onze fantasieën over het einde van de wereld. Een simulatie van een toekomstig verleden.

+

MINIGOLF/PETANQUE

Heel de zomer waan je je in het walhalla der bejaarden en sugarrush kleinkinderen. Onze foyer wordt een minigolf/petank paradijs, jawel. Drop your callippo en focus voor de hole-in-one.

 

17:00 DOORS
00:00 END
FREE (LIMITED CAPACITY | COME EARLY)

_

FACEBOOK EVENT

 

 

Met de steun van:  

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News