Agenda

30.03.23

Garage Pirate

Attic Ted + Regis Turner + Attention Le Tapis Prend Feu + Jordan Roger Barré + Chloe Girten + Laetitia Delauney (Expo > 01.05)

Muziek Podium Beeldende kunst

RECYCLART 13-15 Manchesterstraat B1080

Weirdo cabaret country carnaval post punk met maskers van beschilderd karton, brandende prinsessenkastelen, valse keramieken wikipediapagina’s en pastelgekleurde fuck you’s vol pailetten. Kom live een videospel-album spelen – ping – buzz – wizz – en beland in een wereld vol interplanetaire synths. Dierlijke animaties, plantaardig grafisme en verscheurde schilderijen dagen onze perceptie en de definitie van de dominante blik uit. Ready?

  

ATTIC TED

Attic Ted (muziektheaterproject van Grady Roper) combineert weirdo cabaret country carnaval post punk muziek met maskers gemaakt van beschilderd karton. Verschillende personages creëren een orkest van beelden en geluiden. De muziek combineert oude Hammond orgel loops, met vervormde elektrische gitaar, Korg synthesizer, klarinet, en de stemmen van al zijn verschillende karton-personages.

+

REGIS TURNER

Badboy uit Auvergne, maakt momenteel instrumentale muziek, folkloristische improvisaties op een Farfisa Syntorchestra.

+

JORDAN ROGER
Conférence 'Les Aliens sont des Travelos' + Performance de drag 'Yolo, Carpe Diem' + Expo 

Jordan Roger besloot zijn familienaam door te strepen na de excommunicatie die hij enkele jaren geleden onderging door de Jehova's Getuigen. Sindsdien wijdt hij zich aan een cultus van zijn eigen woede. Zijn werken, altijd militant, richten zich tegen heteropatriarchie en klassenongelijkheid, rakend aan grote thema’s zoals religie, familie, liefde, iconen en gevuld met autobiografische elementen. Pastelkleurige of met glitter bedekte fuck you’s in kastelen vol brandende prinsessen, een koor van zeemeerminnen, of nep wikipediapagina’s in keramiek.

+

ATTENTION LE TAPIS PREND FEU

Attention Le Tapis Prend Feu zijn twee personages verdwaald in een woud van Monotron en Volca. Ze vinden hun weg terug naar Recyclart met een nieuw album in de vorm van een live bespeelbare videogame! In een pixelachtig land worden je handen een plastic controller of een planet synth. Ping – buzz – wizzzzzzzzzzz…

+

CHLOE GIRTEN
Act 1 : The Dogs, The Bird and The Horse 

Tijdens haar studies animatiefilm aan het KASK in Gent ontwikkelde Chloe een fascinatie voor de representatie van dieren, aanvankelijk in de vorm van tekeningen en film. Haar nieuwsgierigheid naar de relaties die wij met dieren hebben, heeft haar onderzoek aangewakkerd en is een voortdurende verkenning van expressie geworden. Vandaag gebruikt ze aarde om dit onderzoek tot leven te wekken in een compositie van verschillende sculpturen. Met humor en lichtheid bedenkt zij unieke stukken, soms dierlijk, soms plantaardig, met personages die voortkomen uit een verbeelding tussen droom en werkelijkheid. Simpel en verwonderlijk!

+

LAETITIA DELAUNEY (Expo > 01.05) 

Laëtitia Delauney is een figuratief schilder en conceptueel ontwerper die zich bezighoudt met feminisme en intimiteit. Ze is geboeid door portretten en zelfportretten - in het bijzonder om na te denken over gemeenschappelijke epifanische momenten: breuk, jaloezie, verloren liefde, om individuele en gedeelde levenservaringen te onderzoeken. Een deel van haar praktijk bestaat erin haar twee praktijken te vermengen en een andere manier van schilderen te creëren door middel van objecten. Zo stelt ze de dialoog tussen het heden en het verleden, zoals het historische kader van een schilderij, in vraag. Het zelf is belangrijk en het vermogen om zichzelf te kunnen schilderen zonder beperkingen en invloeden van de dominante opvattingen en maatschappelijke structuur. Hierachter zit niet alleen een behoefte aan aandacht of om gezien te worden, maar ook een daad van vrouwzijn in eigen geest en ruimte.

 

19:00 Doors + Expo
20:00 Start
Pay What You CanFACEBOOK EVENT

_

Discrimination, abuse and harassment of any kind will not be tolerated. 
If you don't feel safe, please reach out to our staff. Look out for each other.

Tags : Concert / Lezing / Tentoonstelling / Artistieke tussenkomst / KUNSTEN CENTRUM

Toevoegen aan mijn agenda

← Terug

News